ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευκωσία: Κλειστό τμήμα της Μακαρίου - H κατάσταση των δρόμων στα ορεινά

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Κλειστός για την τροχαία κίνηση λόγω των καιρικών συνθηκών, είναι ο παλαιός δρόμος Παλαιχωρίου – Άλωνας, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο. Εξάλλου, κλειστό για την τροχαία κίνηση, λόγω εργασιών θα είναι και την Κυριακή τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου, στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι και τις 5π.μ. αύριο Δευτέρα 31/1/2022.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, το τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου, που είναι κλειστό, εκτείνεται από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της λεωφόρου με τη λεωφόρο Αγλαντζιάς, μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Δράμας.

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς που κατευθύνονται προς το κέντρο της Λευκωσίας, να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Αρμενίας, ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση προς την έξοδο της πρωτεύουσας καλούνται να χρησιμοποιούν την οδό Αγίας Παρασκευής.

Οι οδηγοί που κινούνται στη λεωφόρο Κέννεντι, με προορισμό το κέντρο της πόλης, να χρησιμοποιούν την οδό Καρπενησίου, ενώ εκείνοι που κατευθύνονται προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, να χρησιμοποιούν την οδό Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις ορεινές περιοχές, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι: Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Πλατρών, Κακοπετριάς – Καρβουνά

Στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές οι δρόμοι είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, ωστόσο λόγω παγετού έχουν καταστεί πολύ ολισθηροί και επικίνδυνοι.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλεί τους οδηγούς οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Γενικότερα όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, η Αστυνομία τους καλεί να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπει το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση