ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερχείλισε το φράγμα του Πωμού

Είναι το δεύτερο φράγμα της Επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζει

ΚΥΠΕ

Υπερχείλισε το φράγμα του Πωμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Διονυσίου. Πρόκειται για το δεύτερο φράγμα που υπερχειλίζει στην επαρχία Πάφου μετά το φράγμα της Αργάκας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Διονυσίου ανέφερε πως το φράγμα του Πωμού υπερχείλισε το περασμένο Σάββατο, με κάποια καθυστέρηση σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, καθώς το 2022 είχε υπερχειλίσει στις 26 Ιανουαρίου και το 2021 και πάλι είχε υπερχειλίσει μέσα στον Ιανουάριο. Όπως ανέφερε ο κ. Διονυσίου μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου πάντα υπερχειλίζει το φράγμα, ωστόσο φέτος λόγω της ανομβρίας καθυστέρησε λίγο.

Πρόσθεσε πως το φράγμα είναι χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και εξυπηρετεί τις γεωργικές ανάγκες των κοινοτήτων Πωμού, Νέων Δημάτων και Παχύαμμου.

Ο κ. Διονυσίου εξέφρασε την ικανοποίηση του  για την υπερχείλιση του φράγματος, σημειώνοντας πως η περιοχή με την υπερχείλιση του προσφέρει μοναδικές εικόνες ομορφιάς και καθίσταται πνεύμονας πρασίνου και ψυχικής ανάτασης.

«Αποτελεί σημείο αναφοράς» για τους περαστικούς και τους επισκέπτες, επεσήμανε, αναφέροντας πως το θέαμα προσφέρεται και για ψυχαγωγία και για φωτογράφιση.  

Σημειώνεται πως το φράγμα της Αργάκας υπερχείλισε την προηγούμενη εβδομάδα και είναι χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Ο κ. Διονυσίου σημείωσε πως τα φράγματα του Πωμού και της Αργάκας είναι τα πρώτα φράγματα που υπερχειλίζουν κάθε χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση