ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έδωσαν στις 10 το πρωί, οι οι δύο νέοι Υπουργοί που διορίστηκαν σε διαδοχή των παραιτηθέντων Υπουργών της ΕΔΕΚ, Νίκο Νικολαΐδη, Συγκοινωνιών και Έργων και Μιχάλη Πολυνείκη, Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. 

Υπουργός Συγκοινωνιών αναλαμβάνει η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, πρώην υπουργός εξωτερικών και Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Ηλιάδης.

Στην προσφώνησή του, αμέσως μετά την υπογραφή της πράξης διορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως συνεχίζεται έτσι το έργο της Κυβέρνησης «πιστοί στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος».

Σε ό,τι αφορά στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά τα πρώτα δύο χρόνια διακυβέρνησης είπε ότι θα πραγματοποιηθούν σύντομα δυο δημοσιογραφικές διασκέψεις, η πρώτη με θέμα το Κυπριακό και η δεύτερη για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Απευθυνόμενος προς τους νέους Υπουργούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αναμένει την ενεργό παρέμβασή τους στα θέματα που τίθενται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης.
Επεσήμανε παράλληλα ότι δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που διέρχεται η κυπριακή οικονομία, λόγω εξωγενών παραγόντων, οι πολιτικές ευθύνες και υποχρεώσεις της Κυβέρνησης είναι σήμερα αναβαθμισμένες και αδιαχώριστα συνυφασμένες με την ανάγκη για βελτίωση, εκσυγχρονισμό και αποτελεσματικότητα των δομών που κληρονόμησε η Κυβέρνηση.

«Η αξιοκρατία, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της παραγωγικότητας της κρατικής μηχανής στον τομέα ευθύνης του κάθε Υπουργείου και Υπηρεσίας είναι υποχρέωση του συγκεκριμένου πολιτικού προϊσταμένου», υπέδειξε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια προς τους δυο Υπουργούς τον πάγιο πολιτικό στόχο της Κυβέρνησης, «ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών θα βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και ιδιαίτερα εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Δεν παρέλειψε τέλος, να εκφράσει τη βαθιά του εκτίμηση και τα συγχαρητήρια του προς τους δυο απερχόμενους Υπουργούς Νίκο Νικολαΐδη και Μιχάλη Πολυνείκη, για το πολύ σημαντικό και επιτυχημένο, όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχουν επιτελέσει στους τομείς της δραστηριότητας του αλλά και γενικά για τη συμβολή τους στο συνολικό κυβερνητικό έργο.

Στη δική της προσφώνηση η νέα Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις της, υπό την καθοδήγηση και του ιδίου, και θα κάνει το παν «για την προώθηση του φιλολαϊκού έργου της Κυβέρνησης, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον, την ευημερία του πολίτη και τη γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου».

Η νέα Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο του προκατόχου της Νίκου Νικολαΐδη, σημειώνοντας πως «σίγουρα έχει ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη» και διαβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια «για συνέχιση αυτού του αξιόλογου έργου αλλά και γι’ ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Ηλιάδης είπε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο Πρόεδρος «με αίσθημα ευθύνης».

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο τόπος, αλλά και μέσα στις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας, θα προσπαθήσει, στο μέτρο των δυνάμεων του, να επαληθεύσει και να τιμήσει την εμπιστοσύνη που του επέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας».

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση