ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

15μηνη ποινή φυλάκισης σε 53χρονο για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

Ο κατηγορούμενος απάντησε παραδοχή σε 50 κατηγορίες που αφορούν στο αδίκημα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών για αδικήματα κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, που διεπράχθησαν το 2014, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 53χρονο από τη Ρουμανία, μόνιμο κάτοικο Πάφου.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, κατόπιν παραδοχής του 53χρονου σε 50 κατηγορίες που αφορούν στο αδίκημα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και σε 50 κατηγορίες που αφορούν στο αδίκημα της άσκησης εργασίας διαμεσολάβησης, χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στο ανάλογο μητρώο εγγραφής, επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινής φυλάκισης 15 μηνών και 6 μηνών αντίστοιχα.

Σε 50 διαφορετικές περιπτώσεις, κατά τον Αύγουστο του 2014, ο 53χρονος, έχοντας τον ρόλο μεσάζοντα, παρέδιδε, σε διάφορους πελάτες, πιστοποιητικά ασφάλισης αυτοκινήτων, τα οποία δεν ήταν γνήσια. Τα πιστοποιητικά αυτά τα έδιδε στον 53χρονο τρίτο πρόσωπο το οποίο και τα έκδιδε. Ο 53χρονος εισέπραττε το ποσό του κάθε συμβολαίου το οποίο παρέδιδε σε 3ο πρόσωπο (συνολικά 15 χιλ. ευρώ) και το 3ο πρόσωπο του έδινε το 15% για τις υπηρεσίες του αυτές ως προμήθεια.

Το τρίτο πρόσωπο χαρακτηρίστηκε από την κατηγορούσα αρχή, την υπεράσπιση και το δικαστήριο ως εγκέφαλος της υπόθεσης. Ουδέποτε εντοπίστηκε από την Αστυνομία, παρόλο που κατονομάστηκε από τον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο απέρριψε εισήγηση της συνηγόρου υπεράσπισης Αρτέμιδος Σαββίδου για αναστολή της ποινής φυλάκισης, λόγω του δευτερεύοντα ρόλου του πελάτη της , της παραδοχής του, της συνεργασίας του με τις ανακριτικές αρχές, και της μεταμέλειας του καθώς και των προσωπικών του συνθηκών.

Η κ. Σαββίδου ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο πως ο 53χρονος είχε καρπωθεί το ποσό των 2.250 ευρώ, το οποίο ήταν έτοιμος να
επιστρέψει στους δικαιούχους.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X