ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2,5 χιλ. Κύπριοι αναμένουν να επαναπατριστούν με πτήσεις από το εξωτερικό

Άρχισε να λειτουργεί από το πρωί της Τρίτης (28/04) στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δυόμιση περίπου χιλιάδες Κύπριοι αναμένουν να επαναπατριστούν από την 1η μέχρι τις 15 Μαΐου με πτήσεις από διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπου εγκλωβίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των κλήσεων που λαμβάνονται από τους πολίτες για επαναπατρισμό τους, άρχισε να λειτουργεί από το πρωί της Τρίτης (28/04) στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, τηλεφωνικό κέντρο το οποίο έχει στελεχωθεί από εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας και προσωπικό από το ίδιο το Συντονιστικό Κέντρο και το Υπουργείο Μεταφορών.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Παπαμιχαήλ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ύστερα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις πρώτες πτήσεις επαναπατρισμού Κυπρίων έχει συσταθεί έκτακτα ένα τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο αποτελείται από εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας και προσωπικό του Υπουργείου Μεταφορών και του Συντονιστικού Κέντρου «Ζήνων» στη Λάρνακα. Με το τηλεφωνικό κέντρο προσφέρεται περισσότερη εξυπηρέτηση στα άτομα που έχουν δηλώσει να επαναπατριστούν στην Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «από την πρώτη μέρα δημιουργίας του Κέντρου έχουμε λάβει περίπου 750 τηλέφωνα από τους 2μιση χιλιάδες δικαιούχους που έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εξωτερικών, ότι θέλουν να επαναπατριστούν από την 1η Μαΐου μέχρι τις 15 του μήνα. Θέλουμε να απολογηθούμε σε όσους πήραν τηλέφωνο και δεν έγινε κατορθωτό να απαντήσουμε στις κλήσεις τους» είπε και διαβεβαίωσε πως «θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι «το τηλεφωνικό κέντρο εργάζεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετηθεί το κοινό. Εκφράζουμε ευχαριστίες στους εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας αλλά και σε όσους εργάζονται στο κέντρο επειδή στόχος μας είναι να επαναπατριστεί ο κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο εξωτερικό, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουμε».

Όσον αφορά τον αριθμό των επαναπατρισθέντων, ο Χρήστος Παπαμιχαήλ είπε πως «υπάρχουν περίπου δυόμιση χιλιάδες Κύπριοι που επιθυμούν να επιστρέψουν και βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου αξιολογούνται τα δεδομένα και μπαίνουν πτήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να επιστρέψουν όλοι στη πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο Χρυσήλιος Χρυσηλίου, Διευθυντής της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας ανέφερε ότι «εμείς συνδράμουμε την προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Μεταφορών και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και βοηθούμε με εθελοντές και μόνιμο προσωπικό στη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου».

Πρόσθεσε ότι «θα είμαστε εδώ όποτε μας το ζητήσουν και θα είμαστε μέχρι το τέλος εάν χρειαστεί, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας αυτό το θεάρεστο έργο, δηλαδή του επαναπατρισμού πίσω στην Κύπρο, φοιτητών και άλλων πολιτών, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X