ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής

Newsroom K

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Η πρόγνωση του καιρού 

Σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια και αργότερα τοπική αραιή οµίχλη κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 µποφόρ και αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο µετά τη διάλυση της τοπικής αραιής οµίχλης και χαµηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Κατά τις µεσηµβρινές ώρες, τοπικά στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 και το απόγευµα τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα νότια και βόρεια παράλια, και γύρω στους 30 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργά τη νύχτα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, θα σχηµατίζονται τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως σε παράλιες περιοχές.

Η θερµοκρασία δε θα σηµειώσει ουσιαστική µεταβολή, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση