ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκκληση για προεδρική χάρη από την οικογένεια Παπακώστα

Ανοικτή επιστολή της οικογένειας του πρώην Υπουργού Άμυνας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την απονομή χάρης στον έγκλειστο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας Κώστα Παπακώστα απευθύνει η οικογενεια΄του. Σε ανοικτή επιστολή η οικογένεια του πρώην Υπουργού Άμυνας που έχει καταδικασθεί για την τραγωδία στο Μαρί επικαλούνται λόγους υγείας καθώς ο μακροχρόνιος εγκλεισμός σε ένα μικρό χώρο προκαλεί προοδευτική επιδείνωση της υγείας του.


Ανοικτή επιστολή της οικογένειας του Κώστα Παπακώστα
Με σεβασμό προς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κ. Κώστας  Παπακώστας είναι το εξιλαστήριο θύμα της τραγωδίας του Μαρί. 

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι στο Ανώτατο Δικαστήριο υπήρξε διάσταση νομικών απόψεων και ότι ο έντιμος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ  Μ. Νικολάτος καθώς και ο έντιμος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στ. Ναθαναήλ τάχθηκαν ενάντια στην καταδίκη του Κώστα Παπακώστα αθωώνοντάς τον από όλες τις κατηγορίες.

Ζητούμε προεδρική χάρη για τον Κώστα Παπακώστα διότι σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του,  παρατηρείται προοδευτική επιδείνωση της υγείας του και  ο μακροχρόνιος εγκλεισμός του σε ένα μικρό δωμάτιο του νοσοκομείου τον επηρεάζει αρνητικά και επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη υγεία του με άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις για την επιβίωση του. 

Ο κ. Κώστας Παπακώστας πάσχει από σοβαρότατες παθήσεις που είναι ανίατες (ανήκεστος βλάβη) με την έννοια ότι οι γιατροί που τον παρακολουθούν δεν μπορούν να παρέμβουν, επειδή ο ασθενής μπορεί να χειροτερεύσει ή/και να πεθάνει.  Ο κ. Κώστας Παπακώστας κινδυνεύει από άμεσο, αιφνίδιο θάνατο εξ αιτίας της υπερβεβαρημένης αορτής του.  Το καρδιαγγειακό του σύστημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει και κανένας γιατρός δεν μπορεί να το προλάβει. 
 
Ο κ Παπακώστας βρίσκεται στο νοσοκομείο και για τις επιπρόσθετες ασθένειες από τις οποίες υποφέρει, όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια, η καρδιακή ανεπάρκεια με κορύφωση το τελευταίο πνευμονικό οίδημα το οποίο παραλίγο να του κοστίσει την ζωή, και η υπέρταση, μικρή αύξηση της οποίας μπορεί να προκαλέσει διάρρηξη της αορτής με επακόλουθο τον άμεσο θάνατο.

Ζητούμε προεδρική χάρη για να μπορέσει ο Κώστας Παπακώστας να ζήσει όση ζωή του απόμεινε, αξιοπρεπώς στο σπίτι του, και όχι εγκλεισμένος σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου υπό αστυνομική επιτήρηση  χωρίς καν να του επιτρέπεται  να περπατήσει για λίγα λεπτά στον αυλόγυρο του νοσοκομείου,  όπως οι ειδικοί γιατροί συνιστούν. 

Ο Κώστας Παπακώστας με την αδιαμφισβήτητη προσφορά του σε όλους τους αγώνες για προάσπιση της πατρίδας και της Δημοκρατίας, πιστεύουμε ότι εξυπηρέτησε τα βέλτιστα το δημόσιο συμφέρον. Η φυλάκιση ενός τέτοιου ανθρώπου, πολύ σοβαρά ασθενούς με επικρεμάμενο τον κίνδυνο αιφνιδίου θανάτου, αποτελεί κατάφωρη αδικία.

Λυπούμαστε που ξεχάστηκε η έμπρακτη συμπάθεια και το ήθος που ο ίδιος ο Κώστας Παπακώστας έδειξε στον δράστη που σκότωσε την 25χρονη κόρη του εν ώρα αστυνομικού καθήκοντος, στέλλοντάς τον ελεύθερο στην πατρίδα του όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην φυλακή.

Μετά τιμής και σεβασμού

Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα
Χρύσω Παπακώστα, σύζυγος
Νικόλας Παπακώστας, υιός
Σόφη Παπακώστα, θυγατέρα.   Λευκωσία, 10 Μαρτίου 2015
           
      
 


         

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση