ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Έπαρχος Πάφου η Μαίρη Λάμπρου

Προτεραιότητά της είναι η υλοποίηση των έργων υποδομής

ΚΥΠΕ

Από την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε νέα Έπαρχος Πάφου η Μαίρη Λάμπρου, μετά την αφυπηρέτηση του Γιαννάκη Μαλλουρίδη.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως προτεραιότητές της είναι η υλοποίηση των έργων υποδομής τόσο για την πόλη της Πάφου λόγω της ΠΠΕ το 2017 όσο και για την ύπαιθρο μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων.

Ήδη, είπε η κ. Λάμπρου, είναι υπό εξέλιξη κάποια έργα, κάποια άλλα είναι προωθούμενα, κατά συνέπεια, πρόσθεσε, πρέπει να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για να αναβαθμιστεί η Επαρχία Πάφου, να διευκολυνθεί η ζωή των κατοίκων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ανέφερε πως σε αρχικό στάδιο και στο πλαίσιο της ενημέρωσης, μελετά τα έργα με τους συναδέρλους της, σημειώνοντας πως για την πόλη της Πάφου έχουν ήδη γίνει οι εξαγγελίες από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις περιφερειακές του συσκέψεις.

Η νέα Έπαρχος Πάφου σημείωσε πως θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο να υπάρξει πλήρης  συνεργασία και συντονισμός όλων των ενεργειών με όλους τους Δήμους για την υλοποίηση των έργων αλλά και με τα υπόλοιπα κυβερνητικά τμήματα.

Πρέπει και με βάση το σχέδιο υπηρεσίας του Επάρχου, συνέχισε, να υπάρχει καθοριστικός ρόλος για καθοδήγηση και διευκόλυνση όπου αντιμετωπίζονται προβλήματα για να επιλύονται.

Επεσήμανε επίσης πως πρέπει να υπάρχει σύμπνοια, συνεργασία με όλους τοπικούς φορείς ώστε να μην προβάλλονται προσωπικά συμφέροντα ή αντίλογοι.

Η Μαίρη Λάμπρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τexas A & M University Η.Π.Α. στον Κλάδο Business Administration με ειδίκευση στο Marketing (Bachelor of Business Administration – “Cum Laude”)  και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA (Master of Business Administration) του ίδιου Πανεπιστημίου. Είχε εκλεγεί μέλος του National Honor Society in Business Administration και απόφοιτος του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής.

Άρχισε τη σταδιοδρομία της ως Διοικητικός Λειτουργός στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (παρακάθετο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου, ήταν μέλος της Επιτροπής Ξενοδοχείων και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ίδρυσης και Λειτουργίας του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου).

Συνέχισε ως Διοικητικός Λειτουργός στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όπου ασχολήθηκε με ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, προήχθη στη θέση Διοικητικού Λειτουργού Α’ και διετέλεσε στη συνέχεια ( 2002- 2007) Προϊσταμένη του Κλάδου Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Αφού προήχθη στη θέση Ανώτερου Διοικητικού Λειτουργού, τοποθετήθηκε (από αρχές του 2007) στο Υπουργείο Εσωτερικών ως Προϊσταμένη του Τομέα Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών.

Η κ. Λάμπρου διορίστηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας από 01/11/2012 Αν. Έπαρχος Κερύνειας, επιπρόσθετα με τα πιο πάνω καθήκοντα της Α. Διευθύντριας Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών και της Πρώτου Διοικητικού Λειτουργού. Ο διορισμός ως Αν. Έπαρχος Κερύνειας τερματίσθηκε εντός του 2013. Στις αρχές του 2015 διορίσθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ως Έπαρχος με απόσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για εκτέλεση καθηκόντων που αφορούσαν κτηματολογικά θέματα, διαχείριση τ/κ Περιουσιών, και μνημονιακές υποχρεώσεις ΥΠΕΣ έναντι Τρόικας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση