ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο χρόνια με αναστολή σε ιδιοκτήτη καταφύγιου που έκαιγε αδέσποτα

Τα δικαστήρια να γίνουν πιο αυστηρά λέει ο ΜΚΟ «Argos»

Δύο χρόνια ποινή με αναστολή επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για κακοποίηση και κακομεταχείριση σκύλων από ιδιώτη καταφύγιου στην περιοχή της Αραδίππου.

Ο λεγόμενος ιδιώτης διατηρούσε καταφύγιο με σκοπό τη φιλοξενία αδέσποτων σκύλων από τους γειτονικούς δήμους αλλά αντί αυτού, ο ιδιώτης έκαιγε τα υποσιτισμένα ζώα και τα έθαβε σε διπλανό χωράφι.

Τελικώς και δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες, το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινή δύο χρόνων φυλάκισης με αναστολή καθώς ο ιδώτης παραδέχτηκε ενοχή και το διάστημα των καταγγελειών νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο.

Σε «φυλακές» τα αδέσποτα
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η υπόθεση έγινε γνωστή μέσα από τις καταγγελίες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Argos στις αστυνομικές αρχές. Μέλη του Argos είχαν μεταβεί στο καταφύγιο τον Αύγουστο του 2014.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Argos, τον Αύγουστο του 2014, έγινε γνωστό στις αστυνομικές αρχές πως ο ιδιώτης κακομεταχειριζόταν τα αδέσποτα σκυλιά. Τα ζώα βρισκόντουσαν εντός κλουβιών χωρίς καθαρό νερό και με τροφή ανάμεσα από τα περιττώματα τους. Πλησίον του καταφύγιου, σε χωράφι της ιδιοκτησίας του ιδιώτη βρέθηκε λάκκος με αποτεφρωμένα κουφάρια σκύλων. Έγινε αναφορά και για πυροβολισμών αδέσποτων καθώς στην περιοχή βρέθηκαν κάλυκες κυνηγετικού όπλου.  

Στην παρουσία της Αστυνομίας ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα. Τα έγγραφα τα οποία έδειξε στις αρχές δεν ταίριαζαν με τα σκυλιά τα οποία βρισκόντουσαν στο χώρο. Επίσης, ο ιδιώτης δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα εισαγωγής/εξαγωγής σκύλων, όπως  ούτε αποδείξεις για τη νόμιμη ευθανασία τους από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. 

«Βελούδινες» ποινές
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Argos, μιλώντας στη «Κ», ανάφερε πως παρόλο που οι καταγγελίες έγιναν από μέλη, στο δικαστήριο δεν κλήθηκαν να καταθέσουν όπως έγινε με άλλες υποθέσεις. Αναφορικά με τις ποινές τέτοιων περιπτώσεων, έκαναν λόγο πως δεν επιβάλλονται απόλυτα οι ποινές που προβλέπονται και τα δικαστήρια θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά. Τέλος χαρακτηρίζουν εσκεμμένη την κίνηση των αρχών να μην ενημερώσουν τον οργανισμό για την εκδίκαση της υπόθεσης.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση