ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:52
 

Ολοκληρώθηκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Στις 23 Ιουνίου θα δοθούν οι βαθμολογίες για τα απολυτήρια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Όλα ήταν εντάξει και τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά τις παγκύπριες εξετάσεις 2016 αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ, με τη λήξη των εξετάσεων, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου

Ερωτηθείσα ποια είναι η διαδικασία μετά τη λήξη των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι συνεχίζονται οι συντονισμοί των τελευταίων μαθημάτων που θα γίνουν αύριο για τη βαθμολόγησή τους και συνεχίζονται, παράλληλα, οι βαθμολογήσεις των υπολοίπων μαθημάτων, όπως επίσης, η μηχανογράφηση, οι έλεγχοι, διότι, όπως ανέφερε, «κάνουμε πολλούς ελέγχους για να μπορέσουμε να δώσουμε αποτελέσματα».

«Αναμένουμε ότι στις 23 Ιουνίου θα στείλουμε τις καθαρές βαθμολογίες στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης για σκοπούς έκδοσης των απολυτηρίων και μετά θα εφαρμοστεί η στατιστική επεξεργασία, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία για να μπορέσουμε να κάνουμε στο τέλος του μήνα την κατανομή των θέσεων στα κυπριακά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι “όσον αφορά το θέμα της διοργάνωσης και της διεξαγωγής, τα πάντα κύλησαν ομαλά και οποιαδήποτε θέματα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα, οπότε όλα ήταν εντάξει”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνικά ΑΑΕΙ, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι θα δοθεί σύντομα ανακοίνωση μόλις υπάρχουν νεώτερα από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος για το πότε θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων για την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων για τα ελληνικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

«Ακολούθως, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα στείλει τη βάση δεδομένων με τις επιλογές των υποψηφίων και τα δεδομένα των Παγκύπριων Εξετάσεων στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για να προβεί στην κατανομή των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X