ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώθηκε η πρώτη κατανομή θέσεων στα ΑΑΕΙ Κύπρου (upd)

Δείτε τα αποτελέσματα της κατανομής θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για τους υποψηφίους που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016, διεκδικώντας μία θέση στο πανεπιστήμιο.

Στις 9:00 η ώρα το πρωί, ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής πραγματοποίησε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τις Παγκύπριες και την ανακοίνωση της πρώτης κατανομής των θέσεων.

Στη συνέχεια, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια Κύπρου, δηλαδή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ, στο ΑΞΙΚ, καθώς επίσης και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. 

Από τις 2287 θέσεις βάσει των προτιμήσεων των υποψηφίων, διατέθηκαν 1356 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 741 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 94 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, 96 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους τελειοφοίτους και αποφοίτους Τεχνικών Σχολών και Εσπερινών Σχολείων. Συγκεκριμένα, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρθηκαν 31 υπεράριθμες θέσεις, για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 46 και για το ΑΞΙΚ 9. Έχουν, επίσης, παραχωρηθεί σε αποφοίτους Τεχνικών Σχολών 3 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016, οι οποίες μέχρι στιγμής διεξάγονται τόσο για σκοπούς απόλυσης από τη Μέση Εκπαίδευση όσο και για σκοπούς πρόσβασης στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 8198 υποψήφιοι. Από αυτούς 5674 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας.

Όπως δήλωσε η κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας στην «Κ», εντός δέκα περίπου ημερών θα λειτουργήσουν τα Κέντρα στα οποία θα προσέλθουν οι υποψήφιοι για να καταθέσουν τις επιλογές τους, ούτως ώστε να κινητοποιηθούν στην πορεία και οι διαδικασίες για τα αποτελέσματα των πανεπιστημίων της Ελλάδας. Η κ. Κωνσταντινίδου διευκρίνισε πως η Ελλάδα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τα εκεί πανεπιστήμια περί τα τέλη Αυγούστου.

Για όλα όσα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι, σχετικά με τις κατανομές, τα αποτελέσματα της Ελλάδας κ.ά., η κ. Κωνσταντινίδου τους προτρέπει να ανατρέχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και της Υπηρεσίας Εξετάσεων, καθώς η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται αμέσως με οποιεσδήποτε σχετικές ανακοινώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της κατανομής των θέσεων σε Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΤΕΠΑΚ, ΑΞΙΚ και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ή στο σύνδεσμο ΕΔΩ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X