ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζ. Χρυσοστόμου: Σύντομα η διαλεύκανση του φονικού στην Αγία Νάπα

Εκτιμάτε πως πολύ σύντομα η αστυνομία θα διαλευκάνει την υπόθεση

ΑΜΠΕ

Στην εκτίμηση ότι πολύ σύντομα η Αστυνομία θα οδηγηθεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα προέβη ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. 

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου του ήρωα της Αντίστασης Αθανάση Χριστοφόρου Γεωργίου που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη της Επαρχίας Πάφου, ο κ.Χρυσοστόμου είπε ότι “ η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη  εξέλιξη και είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης “. 

Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση  για τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Κύπρο ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου είπε πως εάν ανατρέξει κανείς στις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δει ,όπου εκεί υπάρχει αντικειμενικότητα, ότι  η Κύπρος είναι ένα από τα πλέον ασφαλή μέρη στον κόσμο.   

Παρόλα αυτά σίγουρα συνέχισε,”μας ανησυχούν φαινόμενα σοβαρού εγκλήματος, οργανωμένου εγκλήματος, διαφθοράς και διαπλοκής “ , προσθέτοντας πως η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του έλαβε μέτρα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη αλλά και με την πάταξη του εγκλήματος .

Επανέλαβε επίσης,  πως φαίνεται να υπάρχουν αδυναμίες σε πάρα πολλά επίπεδα,” τα οποία οφείλουμε να λάβουμε μέτρα”  –όπως ανέφερε- προσθέτοντας πως για αυτό “ έχει προβεί σε σχετική επιστημονική έρευνα”.

Επιπρόσθετα δήλωσε  πως η Αστυνομία βρίσκεται στην σωστή πορεία ενώ εκτίμησε πως χρειάζεται επιμονή,  υπομονή, σωστοί χειρισμοί.
 
Διαβεβαίωσε ακόμη,  όσον αφορά την αστυνομική διαφθορά, ότι η Αστυνομία της Κύπρου θα καταβάλει το  άπαν των δυνάμεων της, σημειώνοντας ωστόσο πως χρειάζονται επιπρόσθετα νομικά εργαλεία. Παρατήρησε δε, πως δυστυχώς σ’ αυτόν τον τομέα η Κύπρος έχει μείνει πίσω. 

Ο κ.Χρυσοστόμου τόνισε ωστόσο ότι `είμαστε νομίζω προς την σωστή κατεύθυνση, έχουμε εκπονήσει μια μελέτη η οποία κατέδειξε τι ακριβώς χρειάζεται ,τι κάνουν άλλες χώρες στον τομέα της αστυνομικής διαφθοράς που θεωρούνται πρότυπα στον τομέα της αστυνόμευσης και θα ακολουθήσουμε την ίδια κατεύθυνση”. 

Ακολούθως ανακοίνωσε πως η Αστυνομία της Κύπρου θα υποβάλει σχετικές προτάσεις προς το Υπουργείο φρονώντας πως αυτό με την σειρά του θα απευθυνθεί προς την Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει την συμβολή του κοινού στην πάταξη του εγκλήματος ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου εξέφρασε την ανησυχία του να μην χάσει η Αστυνομία την εμπιστοσύνη του κοινού, γιατί –όπως επεξήγησε- “ στο τέλος της ημέρας οδηγεί στη μη συνεργασία του κοινού προς την Αστυνομία και εκείνος που ζημιώνει πάνω απ’ όλα είναι η κοινωνία και δεν το θέλουμε αυτό”.

O κ. Χρυσοστόμου είπε πως είναι αντιληπτό ότι υπάρχουν προβληματισμοί, αλλά από την άλλη τόνισε, “ πως το φαινόμενο της διαφθοράς στην Αστυνομία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο ,πουθενά δεν έγινε κατορθωτό να εξαλειφτεί” σημειώνοντας πως εκείνο που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να γίνεται, είναι να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, έτσι ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο.

“Αυτό είναι  προς όφελος της ίδιας της υπηρεσίας αλλά και της κοινωνίας”, κατέληξε .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση