ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακόμα 8 μέρες κράτηση στo ζεύγος για το φονικό της Αγίας Νάπας (upd)

Θα εξεταστεί κατά πόσο θα ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον άνδρα 32 χρόνων και γυναίκας 30 χρόνων, από τη Λευκωσία, για υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ατόμου από την Αλβανία που καταζητείται.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά, που ανήκει στην 30χρονη, κρυβόταν ο καταζητούμενος Αλβανός δράστης του τετραπλού φόνου. Με εντάλματα σύλληψης η Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα, ένα 32χρονο και μία 30χρονη, τα οποία την περασμένη Τρίτη 28 Ιουνίου, τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Την περασμένη Πέμπτη η 30χρονη προέβη σε θεληματική κατάθεση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο 32χρονος αρχές Μαΐου της πήγε στο διαμέρισμα που είχε προς ενοικίαση δύο άγνωστους αλλοδαπούς για να μείνουν λίγες μέρες, της ζήτησε να τους παίρνει καθημερινά φαγητό, ενώ της ζήτησε και του έδωσε καθαριστικά όπλου που προμηθεύτηκε από συγγενικό της άτομο.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ύποπτος στην κατάθεση του ανέφερε ότι ήταν το άτομο που μεσολάβησε για τη διαμονή των δύο Αλβανών εκτελεστών, που τους προμήθευσε τα όπλα και έκανε μαζί τους παρακολουθήσεις του χώρου ενώ ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τους δύο εκτελεστές στο χώρο του φονικού. Στη συνέχεια, όπως είπε, φυγάδευσε τον ένα εκτελεστή σε συγκεκριμένο σημείο όπου τους ανέμεναν δύο άλλα αυτοκίνητα στα οποία επιβιβάστηκαν, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο που οδηγούσαν, το οποίο είχαν κλέψει από τη Λευκωσία.

Ο 32χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι μετά το φονικό είχαν μεταβεί στη Λεμεσό όπου προσπαθούσαν να κρύψουν τον καταζητούμενο Αλβανό μαζί με το άτομο που τους έδινε οδηγίες και ήδη τελεί υπό κράτηση μαζί με τη φιλενάδα του. Τελικά και οι τέσσερις επέστρεψαν στη Λευκωσία όπου ο 32χρονος έκρυψε τον καταζητούμενο στο διαμέρισμα της 30χρονης, στη συνέχεια τον μετέφεραν μαζί σε άλλο χώρο όπου πέρασε τη νύχτα και την επομένη παρέλαβε τον Αλβανό και με άλλο άτομο που τελεί υπό κράτηση, τον έκρυψαν σε διαμέρισμα στη Λεμεσό.

Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου με ισχυρή αστυνομική δύναμη που αποτελείτο από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα, άνδρες της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας.


Προηγούμενη Ενημέρωση
Παρουσιάζονται σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας οι δύο συλληφθέντες Χαράλαμπος Ανδρέου και Σωτήρα Νεοφύτου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα. Κατά την διαδικασία θα εξεταστεί αν θα ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης τους ενώ αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, έδωσε κατάθεση ο ΜΜαδίτης Γιώργος Χαραλάμπους ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο φονικό της 23ης Ιουνίου, και περιέγραψε τα όσα είδε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση