ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα Πανεπιστήμια Ελλάδας

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 23 Ιουλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, μέχρι και το Σάββατο, 23 Ιουλίου από τις 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ.
Συγκεκριμένα, η αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας από τους υποψηφίους- κατόχους απολυτηρίου Λυκείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους, θα υποβληθεί μόνο στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων στην Κύπρο ανά επαρχία. Τα Κέντρα αυτά είναι στη Λευκωσία, η Α΄ Τεχνική Σχολή, στη Λεμεσό, το Λύκειο Λινόπετρας, στη Λάρνακα, το Λύκειο Βεργίνας, στην Πάφο, το Λύκειο Κύκκου και στην Αμμόχωστο, το Λύκειο Παραλιμνίου.

Όπως τονίζεται σχετικά στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι φετινοί απόφοιτοι 2016, θα υποβάλουν την αίτησή τους στην επαρχία του σχολείου αποφοίτησής τους, ενώ όλοι οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016 και διεκδικούν θέσεις στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε από τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που υποχρεούνται να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι στα ΚΣΑ, κατά την υποβολή της αίτησης, είναι:

α. Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο για αλλοδαπούς. Τα άτομα που κατόπιν εξουσιοδότησης θα αναλάβουν τη συμπλήρωση της αίτησης υποψηφίων που αδυνατούν να προσέλθουν στα ΚΣΑ, θα πρέπει να παρουσιάσουν κατάλληλα συμπληρωμένη τη σχετική εξουσιοδότηση, την ταυτότητά τους, καθώς και φωτοαντίγραφο της ταυτότητας ή διαβατηρίου (για αλλοδαπούς) του υποψηφίου.

β. Πρωτότυπος τίτλος απόλυσης

γ. Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει φοιτήσει με πλήρη φοίτηση στην τελευταία τάξη του Λυκείου ή του αντίστοιχου σχολείου στη χώρα αποφοίτησής του, δηλαδή ο μαθητής να έχει παρακολουθήσει τα οικεία μαθήματα από την έναρξη του διδακτικού έτους και καθ’ όλη τη διάρκειά του (έντυπο «Π1» το οποίο έχει εκδοθεί και χορηγηθεί στους υποψηφίους από τα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης)

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Τέλος, το υπουργείο και η Υπηρεσία Εξετάσεων τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας θα πρέπει να μελετήσουν τους Κλάδους Σπουδών ανά Επιστημονικό Πεδίο, βάσει του Μηχανογραφικού Δελτίου 2016, που μπορούν να βρουν στις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Επίσης, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το διαδραστικό λογισμικό το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

Τέλος, η Υπηρεσία Εξετάσεων επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει εντός των ημερών συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα για σκοπούς εγγραφής στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και της Υπηρεσίας Εξετάσεων ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση