ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τελικές αγορεύσεις για τον Ρίκκο

Περατώθηκε ήδη η αγόρευση Πουργουρίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έλαβαν χώρα το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι τελικές αγορεύσεις στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου και τριών άλλων συγκατηγορουμένων.

Είχε προηγηθεί αίτημα για αναβολή από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Παναγιώτη Νεοκλέους .

Περατώθηκε η αγόρευση του κ. Πουργουρίδη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει πέραν πάσης αμφιβολίας ενοχή του πελάτη του, κάνοντας τη σχετική τεκμηρίωση βασιζόμενος σε σωρεία Αυστραλιανών και άλλων συναφών αποφάσεων.

O κ. Πουργουρίδης στην απόφαση του παρουσίασε νομολογία αυστραλιανών δικαστηρίων για περιστατική μαρτυρία και αποφάσεις. Περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο την κνετρική του θέση: «Όπως το νερό του ποταμού δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, ούτε περιστατική μαρτυρία μπορεί να παράξει συμπεράσματα πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας».

Στην αγόρευση του, δεν υπεισήλθε σε  θέματα αξιολόγησης μαρτυρίας, αναφέροντας ότι αυτό, γίνεται στο γραπτό κείμενο που έχει επιτελέσει ο πελάτης του.

Στη συνέχεια ο λόγος εδόθη στον Αλέκο Μαρκίδη, δικηγόρο υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους για την γραπτή του αγόρευση. Το δικαστήριο διέκοψε στις 13:30 και θα συνεχιστεί αύριο η διαδικασία των αγορεύσεων στις 10:30 το πρωί με τον Αλέκο Μαρκίδη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X