ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:48
 

Εκστρατεία για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Δυστυχήματα»

Οδηγοί θα φοράνε βραχιολάκι με την υπόσχεση ότι δεν θα καταναλώσουν ποτό

Newsroom K

Πραγματοποιείται απόψε στην Κύπρο παράλληλα με αρκετές χώρες της Ευρώπης, εκστρατεία με τίτλο «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Δυστυχήματα», η οποία επικεντρώνεται στους νεαρούς οδηγούς ηλικίας μέχρι 25 ετών που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Στην Κύπρο η εκστρατεία πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί σε πέντε (5) νυκτερινά κέντρα, τρία στην Επαρχία Λευκωσίας, ένα στην Επαρχία Λεμεσού και ένα στην Επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην εκστρατεία, αστυνομικοί με πολιτική περιβολή μαζί με μέλη του Οργανισμού Reaction Youth for Prevention, θα επισκεφθούν συγκεκριμένα νυκτερινά κέντρα και κατά την είσοδο των νεαρών θαμώνων στο κέντρο, θα ερωτώνται ποιος από όλους είναι ο οδηγός της παρέας και στη συνέχεια θα του τοποθετούν στο χέρι χάρτινο βραχιολάκι, με την υπόσχεση/συμφωνία ότι δεν θα καταναλώσει αλκοολούχο ποτό κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Ακολούθως, κατά την έξοδο της παρέας από το νυκτερινό κέντρο, οι οδηγοί της παρέας με το χάρτινο βραχιολάκι θα υποβάλλονται σε φιλικό προκαταρτικό έλεγχο αλκοόλης, για να διαπιστωθεί κατά πόσον τήρησαν τη συμφωνία/υπόσχεσή τους. Όσοι τηρήσουν την υπόσχεσή τους, θα αμείβονται με ένα συμβολικό δώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα τηρηθούν στατιστικά στοιχεία, αναφορικά με τον αριθμό των οδηγών που τήρησαν την υπόσχεση τους και ακολούθως αυτά θα διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από το θέμα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και παράλληλα, o καθορισμός του οδηγού της παρέας, ο οποίος θα αποτελεί τη δικλίδα ασφαλείας για όλους όσοι διασκεδάζουν το βράδυ.

Για την Κύπρο αυτή η εκστρατεία έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης κατά την τελευταία πενταετία (2011-2015) αποτέλεσε την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 11/10/2016, έχουν πραγματοποιηθεί 77,872 έλεγχοι, από τους οποίους έχουν εντοπιστεί και καταγγελθεί 5,456 οδηγοί, από τους οποίους οι 1,718 ή ποσοστό 31,49%, ήταν νέοι, ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Πηγή:24News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης

Καταζητείται 33χρόνος

Η αστυνομία διερευνά υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X