ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεταφέρθηκαν στο λιμανάκι οι Σύριοι πρόσφυγες (upd)

Σύμφωνα με μαρτυρίες το πλοιάριο παρουσίασε βλάβη και ο καπετάνιος διέφυγε με τζετ σκι

Μεταφέρονται αυτή την ώρα στο λιμανάκι στο Λατσί οι 27 πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Λατσιού. όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται στο σημείο. 

Οι πρόσφυγες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα μεταφερθούν αύριο Τετάρτη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

Μεταξύ των προσφύγων οι έξι είναι γυναίκες εκ των οποίων η μια έγκυος και δύο βρέφη. 

Οι πρόσφυγες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, θα γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και έλεγχος από την αστυνομία της Πόλεως Χρυσοχούς, ενώ στην συνέχεια θα καταλύσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Λατσί.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ταχύπλοο σκάφος απέπλευσε στις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας από την Μερσίνα της Τουρκίας. Καθοδόν το πλοιάριο χάλασε. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η αστυνομία, ο καπετάνιος μπήκε σε τζετ σκι και εξαφανίστηκε. Πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες. Το σκάφος εντοπίστηκε από ραντάρ της λιμενικής αστυνομίας

Προηγούμενη Ενημέρωση

Σκάφος με 19 άνδρες, 9 γυναίκες και δύο πρόσφυγες εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα ανοικτά του Λατσιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος βρίσκεται 3,5 μίλια ανοικτά του Λατσιού.

Αυτή τη στιγμή, η Λιμενική Αστυνομία προσπαθεί να προσεγγίσει το σκάφος. Το σκάφος αναμένεται να φτάσει στο λιμανάκι γύρω στις 17:30.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο διάσωσης των προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση