ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελπίδα για άμεση προώθηση του ΓΕΣΥ εκφράζει ο Υπουργός Υγείας

«Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: Άμεσα ψήφιση και εφαρμογή του ΓΕΣΥ».

ΚΥΠΕ

Την ελπίδα ότι η μεταρρύθμιση της Υγείας θα μπορέσει να προωθηθεί τις επόμενες εβδομάδες, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, εξέφρασε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Το πρωί, ο κ. Παμπορίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών και στελέχη του κόμματος, με τον Γιώργο Περδίκη να εκφράζει ανησυχία για πιθανή καθυστέρηση στον σχεδιασμό του ΓΕΣΥ, λέγοντας παράλληλα ότι «δεν σηκώνει ούτε μέρα παραπάνω». «Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: Άμεσα ψήφιση και εφαρμογή του ΓΕΣΥ» είπε.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, στα γραφεία των Οικολόγων, στη Λευκωσία, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Υγείας, ενόψει και της ολοκλήρωσης της κατ` άρθρον ανάγνωσης των δυο νομοθετημάτων που έχει υποβάλει η Κυβέρνηση στη Βουλή.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα και άκουσα με προσοχή τις θέσεις των Οικολόγων στα θέματα που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα της αυτονόμησης» είπε ο Υπουργός. «Εύχομαι και ελπίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες, σε απόλυτη συνεργασία και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την όλη προσπάθεια της μεταρρύθμισης της Υγείας, η οποία είναι τόσο σημαντική για τον τόπο και τους πολίτες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι «η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει με έναν τρόπο δραματικό και κρίσιμο», ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται στην Κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα και σε οποιοδήποτε εμπλεκόμενο φορέα να νομίζει ότι έχει την πολυτέλεια για οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση.

«Σεβόμεθα τα επιχειρήματα του οποιοδήποτε φορέα, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας Υγείας» και τα αιτήματα που έχουν σχέση με την εργοδότηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, αλλά «πρώτιστο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο ασθενής», είπε ο κ. Περδίκης.

Συμπλήρωσε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι ο τερματισμός της απαράδεκτης κατάστασης στη δημόσια Υγεία, καθώς «δεν σηκώνει ούτε μέρα παραπάνω».

Συνέχισε, λέγοντας ότι οι Οικολόγοι έχουν παράσχει στο Υπουργό όλη την πολιτική στήριξη που χρειάζεται, «ανησυχούμε όμως γιατί βλέπουμε ότι και από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνονται βήματα τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν σε καθυστέρηση στην εφαρμογή» του ΓΕΣΥ.

Είπε επίσης ότι συμφωνεί με τον Υπουργό Υγείας πως στην περίπτωση αυτή μπορεί να ειπωθεί το «ή τώρα ή ποτέ».

Τέλος ανέφερε ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια το αργότερο μέχρι τον Μάιο ή Ιούνιο και κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει οριστικές αποφάσεις στα θέματα των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση