ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

12 μήνες στη Σοφία Γρηγορίου για τον τετραπλό

Η Σοφία Γεωργίου παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, επέβαλε σήμερα ποινή 12μηνης φυλάκισης στη Σοφία Γρηγορίου, σχετικά με την υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα.

Η Σοφία Γεωργίου παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας, μετά τη διάπραξη κακουργήματος για τον 4πλο φόνο στην Αγία Νάπα όταν το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 δολοφονήθηκαν οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης, Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε στην αγόρευση, την περασμένη Παρασκευή, του συνηγόρου υπεράσπισης της Γρηγορίου για μετριασμό της ποινής.

Το Δικαστήριο, σημειώνεται, δεν παραγνωρίζει την εμπλοκή της κατηγορουμένης η οποία συνίσταται ουσιαστικά στη μετάβασή της με το δικό της αυτοκίνητο και ακολουθώντας όχημα που οδηγούσε άλλο πρόσωπο, σε χωράφι παρά την έξοδο του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Λάρνακας στην Οδό Κατασπήλων, όπου ο ένας εκ των δραστών Αλεξ Μπουρέλι, μετά τη διάπραξη των εγκλημάτων μπήκε στο αυτοκίνητο της το οποίο η ίδια οδήγησε με κατεύθυνση τη Λάρνακα.

Ακολούθως σε κάποιο σημείο του δρόμου η Γρηγορίου σταμάτησε πίσω από άλλο όχημα και ο Αλεξ Μπουρέλι βγήκε από το αυτοκίνητο της και μπήκε σε δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο πρώην συγκατηγορούμενος της και ισοβίτης Χαράλαμπος Ανδρέου. Στη συνέχεια, η Σοφία Γρηγορίου οδήγησε το αυτοκίνητό της μέχρι τη Λεμεσό όπου σε χώρο στάθμευσης παρέδωσε στον Ανδρέου τα ρούχα των δραστών που είχε στο δικό της όχημα.

Προς μετριασμό της ποινής της Γρηγορίου το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό της μητρώο, την παραδοχή της στο Δικαστήριο στο γεγονός ότι ουσιαστικά υποβοήθησε τον Αλεξ Μπουρέλι να διαφύγει το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 «υποκινούμενη από έντονο και άμεσο φόβο για τη ζωή της και συναισθανόμενη ότι τη δεδομένη στιγμή ήταν παντελώς αβοήθητη, χωρίς οποιαδήποτε άλλη επιλογή».

Το Κακουργιοδικείο έλαβε ακόμα υπόψη το νεαρό της ηλικίας της και την ετοιμότητά της να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη διαδικασία για την υπόθεση που δικάζεται ενώπιον του Σώματος. Επίσης λήφθηκε υπόψη «ο έντονος φόβος για τη ζωή της και των ατόμων του περίγυρου της που θα την συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής της, συνεπεία του οποίου θα αναγκαστεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Στην απόφασή του το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στην ποινή φυλάκισης 5 μηνών που επιβλήθηκε για το ίδιο αδίκημα, στην πρώην κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση Σώτια Νεοφύτου. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «ο ρόλος που διαδραμάτισε η Νεοφύτου και η εμπλοκή της μετά τη διάπραξη των επίδικων αδικημάτων είναι σαφώς μικρότερη σε σύγκριση» με την εμπλοκή της Γρηγορίου, που είναι «πολύ μεγαλύτερη και σοβαρότερη, αφού σύμφωνα με τα γεγονότα που παρέθεσε η Κατηγορούσα Αρχή «γνώριζε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 ότι οι δύο δράστες με τους οποίους βρισκόταν σε έπαυλη στον Πρωταρά, επρόκειτο να προβούν σε δολοφονία, εφ’όσον αντιλήφθηκε τον ένα από αυτούς να κρατά όπλο καλάσνικοφ».

Περαιτέρω η Γρηγορίου έλαβε οδηγίες να μεταβεί σε συγκεκριμένο χώρο απ΄όπου «φυγάδευσε με το αυτοκίνητο της, μετά τη διάπραξη των εγκλημάτων, τον ένα εκ των δραστών Αλεξ Μπουρέλι, αναγνωρίζοντας ότι ήταν το πρόσωπο που στην έπαυλη στον Πρωταρά κρατούσε καλάσνικοφ».

Η κατηγορουμένη εισήλθε στην αίθουσα του Δικαστηρίου χωρίς να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ από πολύ νωρίς πάνοπλοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα έλαβαν θέση τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση παραμένουν οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων και Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στην Σοφία Γρηγορίου ποινή φυλάκισης 12 μηνών, η οποία θα αρχίζει από τη ημέρα που αυτή τελεί υπό κράτηση δηλαδή από τις 18 Ιουλίου 2016.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X