ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καθημερινές έρευνες στις Κεντρικές Φυλακές

Αυτή την εβδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες εντός των φυλακών

ΚΥΠΕ

Οι έρευνες στις φυλακές είναι «συστηματικές, συντονισμένες και καθημερινές», ενώ αυτή την εβδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες, εντοπίζοντας απαγορευμένα αντικείμενα και ουσίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών που μεταδίδει το ΓΤΠ.

Προστίθεται ότι οι έρευνες διενεργούνται τόσο στα κελιά των κρατουμένων, όσο και γενικά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από φυλακισμένους.

«Αν και μόνο η χθεσινοβραδινή έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνο γι’ αυτή τη βδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες σε διάφορα κελιά και σε κάποιες περιπτώσεις ανευρέθηκαν αντικείμενα και ουσίες που η χρήση τους απαγορεύεται μέσα στη φυλακή» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «καμία φυλακή στον κόσμο σε έλεγχους και έρευνες ρουτίνας που διενεργεί, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση» ενώ γίνεται λόγος για «στοχευμένα δημοσιεύματα» και «διαστρεβλωμένες ειδήσεις περί κατανάλωσης δηλητηριώδους φαρμάκου από κρατούμενο».

«Το Τμήμα Φυλακών δεν σχολιάζει ρεπορτάζ τα οποία είναι υποβολιμιαία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και όχι η αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση