ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βροχές και καταιγίδες

Σε ισχύ οι κίτρινες προειδοποιήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χαµηλό βαροµετρικό νότια της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται µέχρι και το Σάββατο σκόνη οι συγκεντρώσεις της οποίας αναµένεται να είναι κατά διαστήµατα αυξηµένες.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και στις προσήνεµες περιοχές παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και στα προσήνεµα παράλια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σύντοµα θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά στα προσήνεµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθεί τοπικά µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές τις απογευµατινές ώρες, κυρίως στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο το Σαββατοκύριακο, για να κυµανθεί πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ενώ τη ∆ευτέρα δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο 

Στην περιοχή Μόρφου, στους δρόμους Κακοπετριάς - PINEWOOD, Ορκόντα - Κάτω Πύργου, Πεδουλά - Κύκκου - Μηλικουρίου, Πεδουλά - Κάμπου και Κάμπου - Σταυρού της Ψώκας, παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Επίσης, λόγω βροχής πολλοί δρόμοι δυνατόν να είναι ολισθηροί. Στις περιοχές Αγίου Νικολάου Στέγης και Κάμπου επικρατεί ομίχλη.

Προτρέπονται όσοι διακινούνται στο οδικό δίκτυο να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και οι οδηγοί οχημάτων να είναι προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X