ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:33
 

37 κόκκινα παπούτσια για τα θύματα βίας από τον σύζυγό του

Η εκδήλωση ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία της Τώνιας Σταυρινού και με την στήριξη άλλων γυναικείων οργανώσεων

Newsroom K

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας παρευρέθη την Τρίτη 2 Ιουλίου πλήθος κόσμου, με αφορμή την δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος. Στις 6 το απόγευμα μαζεύτηκαν έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας με σύνθημα «Ούτε μια λιγότερη», ζητώντας να τεθεί υπό συζήτηση το θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία της Τώνιας Σταυρινού και με την στήριξη άλλων γυναικείων οργανώσεων, κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες μέσω του Facebook να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, το οποίο βρέθηκε εκεί για να τους στηρίξει.

Στον χώρο έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας είχαν τοποθετηθεί 37 ζευγάρια κόκκινα παπούτσια. Όπως εξήγησε, μιλώντας στο 24News, η κ. Σταυρινού, είναι μια εικόνα την οποία συναντούμε πολύ συχνά σε ανάλογες εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Τα 37 ζευγάρια κόκκινα παπούτσια σε αυτή την εκδήλωση είναι όσα και τα θύματα βίας από τον σύζυγο τα οποία έχασαν την ζωή τους, από το 2000 μέχρι και σήμερα. Τα παπούτσια είναι εκεί άδεια όπως και οι ζωές τους. Συμβολίζουν, όμως, και τις μακροχρόνιες συνέπειες που έχει ο χαμός τους, όχι μόνο στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και στο πως η απώλειά τους επηρεάζει την κοινωνία.

Η απόφαση να βρεθούν έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας ελήφθη, επειδή όπως μας αναφέρουν, η αστυνομία έχει μερίδιο ευθύνης διότι, αν η υπόθεση δεν εξεταστεί σωστά, αν δεν δράσουν προληπτικά και άμεσα, η βία σε ένα σπίτι θα συνεχίσει να κλιμακώνεται, μέχρι να οδηγήσει στον θάνατο.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και τους διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί νέα πρωτόκολλα στους σταθμούς, τα οποία καλούνται να ακολουθούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε επικοινωνία μας με την Κα Σταυρινού, μας τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ξέρουν ότι υπάρχει η στήριξη από την αστυνομία και μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους. Σαν συμπληρωματική ερώτηση στην δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας τέθηκε το θέμα της συμπεριφοράς ορισμένων Αστυνομικών επάνω στο ζήτημα. Αρκετές φορές έχει υποπέσει στην αντίληψη του κοινού η αδιάφορη στάση των αστυνομικών οι οποίοι καλούν τις γυναίκες που καταφτάνουν στον αστυνομικό σταθμό για καταγγελία να επιστρέψουν στο σπίτι τους να κάνουν υπομονή και να προσπαθούν να μην εκνευρίζουν τον σύζυγο τους. Σε απάντησή του ο Κος Μιχαηλίδης κάλεσε τις γυναίκες, αν παρατηρήσουν κάτι τέτοιο, να επικοινωνήσουν μαζί του, συμπληρώνοντας ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό.

Τέλος η Κα. Σταυρινού τόνισε ότι το θέμα αυτό χρήζει άμεσης και απόλυτης πολιτικής προτεραιότητας, τόσο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Βουλή, όσο και τα υπόλοιπα όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι αδιανόητο, αναφέρει, να έχουν χαθεί 37 γυναίκες με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 19 χρόνια, ενώ ανά το παγκόσμιο 137 γυναίκες την ημέρα χάνουν την ζωή τους από τον σύζυγο τους.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X