ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Πότε τίθεται σε ισχύ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς. Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (12/06) και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Ψηλές πιέσεις στα παράλια της Βορείου Αφρικής, μεταφέρουν από αύριο στην περιοχή της Κύπρου θερμές αέριες μάζες και αναμένονται πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Από το βράδυ της Παρασκευής, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια και στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά στα δυτικά θα καταστεί τοπικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός, παρόλο που το Σάββατο θα παρατηρηθούν το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι και το Σάββατο, για να κυμαίνεται πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση