ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αμφισβητείται η σεξουαλική κακοποίηση του 5μηνου βρέφους

Από τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη και τον διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου δρ Ανδρέα Νεοφύτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συγκλονισμό προκαλεί η καταγγελία που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία κοριτσάκι 5 μηνών νοσηλεύτηκε στο παιδοχειρουργικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείο με ρήξη παρθενικού υμένα.

Tην καταγγελία έκανε η μητέρα του βρέφους και ακολούθως συνελήφθη ο πατέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του πεντάμηνου βρέφους συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Η διαδικασία διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών και το δικαστήριο διέταξε την πενθήμερη κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο πατέρας μέχρι στιγμής αρνείται κάθε ανάμειξη με την όλη υπόθεση.

Αμφισβητεί τον βιασμό ο Μάριος Ματσάκης και ο διευθυντής του Μακάρειου

Έντονος εμφανίστηκε ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σε δηλώσεις του στο 24News, σε σχέση με την υπόθεση του 5μηνου βρέφους. Ο κ. Ματσάκης αμφισβητεί το ενδεχόμενο βιασμού του βρέφους και υποστηρίζει ότι το παιδί πρέπει να εξεταστεί από ομάδα γιατρών με εξειδικευμένες γνώσεις.

Βάσει πάντα των όσων έχουν δημοσιευτεί, ο κ. Ματσάκης σχημάτισε την γνώμη ότι δεν πρόκειται για βιασμό του 5μηνου βρέφους, καθώς ο βιασμός ενός παιδιού αυτής της ηλικίας από ενήλικα, μπορεί να προκαλέσει τραύματα που θα του επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε, μπορεί να πρόκειται για οτιδήποτε άλλο, που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Ο κ. Ματσάκης πρόσθεσε ότι τα τραύματα που φέρει το βρέφος ίσως να προήλθαν ακόμα και από κακό χειρισμό, ενώ αμφισβητεί μέχρι και την ρήξη του παρθενικού υμένα, βασιζόμενος πάντοτε στα όσα έχει πληροφορηθεί. Τέλος, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις που έγιναν επί του θέματος, τονίζοντας ότι το παιδί πρέπει να εξεταστεί από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών.

Την ίδια θέση για τον μη βιασμό πήρε και ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου κάνοντας δηλώσεις στον «Φιλευλεύθερο», ανατρέποντας την εικόνα που είχε δοθεί αρχικά και προβαλλόταν χθες όλη μέρα για βιασμό του κοριτσιού. Ο δρ Ανδρέας Νεοφύτου δήλωσε για το πεντάμηνο βρέφος ότι δεν βιάστηκε αλλά κάτι άλλο συνέβη. Ο δρ Ανδρέας Νεοφύτου ανέφερε ότι είναι ο ένας από τους δύο γιατρούς που εξέτασαν το παιδάκι όταν το μετέφερε στο Μακάρειο η μητέρα του για εμβολιασμό. Η παιδίατρος κατά την εξέταση σχημάτισε την υπόνοια ότι υπήρξε κακοποίηση και ζήτησε όπως ερευνηθεί η περίπτωσή του. «Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κακοποίηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασμός», τόνισε με σαφήνεια ο δρ Νεοφύτου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ρήξη του παρθενικού υμένα που διαπιστώθηκε στο παιδί, να προκλήθηκε από την τριβή κάποιου έντονου καθαρισμού της περιοχής ή κάτι άλλο.

Οι εξετάσεις των γιατρών και τα ευρήματα

Σε δηλώσεις του ωστόσο το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βοηθός Διευθυντής στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, ανέφερε πως μετά από την εξέταση των τριών γιατρών, διαπιστώθηκαν ευρήματα βιασμού. Όπως σημείωσε το παιδί νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου και έχει εξεταστεί τόσο από παιδοχειρούργο όσο και από γυναικολόγο οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει αυτή την αποτρόπαια πράξη. Την ρήξη του παρθενικού υμένα είχε επιβεβαίωσει νωρίτερα η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου

Την ίδια στιγμή προκαλεί αίσθηση η αντίδραση της κ. Αναστασίας Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου «Φωνή». Μιλώντας στην «Κ» η κ. Παπαδοπούλου, ανέφερε πως δυστυχώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό που εμπλέκεται βρέφος. «Ο λόγος που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα αυτά τα περιστατικά είναι διότι τα ίδια τα παιδιά δεν μπορούν να μιλήσουν και να σπάσουν τη σιωπή τους», υπογράμμισε.

Και γι’ αυτό, πρόσθεσε, τέτοια περιστατικά εξαρτώνται πάντοτε, είτε από τη μαρτυρία τρίτων είτε από γιατρό που αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και προχωρεί σε ειδική εξέταση, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Η κ. Παπαδοπούλου, επιπρόσθετα τόνισε, πως «το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είναι τεράστιο και δυστυχώς πάρα πολλές φορές εμπλέκονται μικρά παιδία κάτω των τεσσάρων ετών, τα οποία αδυνατούν να μιλήσουν τα ίδια και αυτό παράλληλα σημαίνει πως δεν μπορούν να στοιχειοθετήθουν αυτές οι υποθέσεις».

Αντίδραση υπήρξε και από την Reaction Cyprus, που με μία οργισμένη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Μόνο οργή, αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 5μηνο παιδάκι μετά από ρήξη του παρθενικού υμένα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, όπως και όλη η κυπριακή κοινωνία, άμεσο εντοπισμό του δράστη και παραδειγματική τιμωρία!».

Πηγή: 24news/Γιάννος Λύτρας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση