ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

60 καταγγελίες υποστατικών από την Παρασκευή

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι για εφαρμογή των διαταγμάτων κατά του κορωνοϊού και των Νόμων που διέπουν τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι υποστατικών από την Αστυνομία σε συνεργασία με λειτουργούς άλλων αρμόδιων Υπηρεσίων, για εφαρμογή των διαταγμάτων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και των νομοθεσιών που διέπουν τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής. Κατά το τελευταίο διήμερο, από το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου, μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν σε 1190 ελέγχους υποστατικών σε όλη την Κύπρο, ενώ προχώρησαν συνολικά σε 60 καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, το βράδυ μεταξύ 13 και 14 Ιουνίου, διενεργήθηκαν συνολικά 711 ελέγχους υποστατικών. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, σε 12 υποστατικά εντοπίστηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί ανάλογος αριθμός καταγγελιών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα υποστατικά δεν είχαν την απαραίτητη σήμανση ή το προσωπικό δεν έφερε προστατευτικές μάσκες και γάντια.

Την ίδια ώρα, καταγγέλθηκαν συνολικά 21 υποστατικά, τα οποία λειτουργούσαν χωρίς άδειες μεγαφώνων και ποτού, ή χωρίς άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.

Το προηγούμενο βράδυ, ελέγχθηκαν συνολικά 479 υποστατικά. Έξι από αυτά, καταγγέλθηκαν για παραβάσεις των διαταγμάτων κατά του κορωνοϊού. Δύο καταγγελίες στη Λάρνακα και μια στην Πάφο, αφορούσαν την παρουσία μεγαλύτερου, από τον επιτρεπόμενο, αριθμού θαμώνων σε νυχτερινά κέντρα.

Κατά τους πιο πάνω ελέγχους καταγγέλθηκαν επίσης 21 υποστατικά, τα οποία εντοπίστηκαν να λειτουργούν χωρίς τη σχετική άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή ή/ και χωρίς άδειες ποτού και μεγαφώνων.

Η Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους τις σε όλες τις πόλεις με στόχο την δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την εφαρμογή όλων των νόμων, που διέπουν τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση