ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

700 ενεργά κρούσματα στα κατεχόμενα

15 άτομα στις ΜΕΘ, έξι άτομα συνδεδεμένα σε μηχανές τεχνητής αναπνοής

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η αγωνία για την υγειονομική και κοινωνικοοικονομική κρίση που πυροδοτεί το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού κορυφώνεται στα κατεχόμενα. Τουρκοκύπριοι αρμόδιοι υπογραμμίζουν την κρισιμότητα των στιγμών και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενο για το μέλλον του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πριν από λίγη ώρα, ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στους 16 καθώς στα κατεχόμενα έχασε την ζωή του ένας 52χρονος, ο οποίος υπέφερε από χρόνιες παθήσεις και προηγουμένως υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση παράλληλα με την νόσο του κορωνοϊού.

700 ενεργά κρούσματα

Ο «Υπουργός Υγείας», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε επίσης, άλλα 47 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Χθες το βράδυ είχαν ανακοινωθεί 57 κρούσματα. Αυτήν την στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κατεχομένων νοσηλεύονται 15 άτομα. Η κατάσταση υγείας των 6 ατόμων είναι κρίσιμη και έχουν συνδεθεί σε μηχανές τεχνικής αναπνοής.

Ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και υψηλόβαθμο στέλεχος της τ/κ Δεξιάς, Χασάν Τατσόϊ δήλωσε επίσης ότι ο νέος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι πλέον 700.

Οι νέες πληροφορίες βρίσκουν αντίκτυπο την στιγμή που στα κατεχόμενα βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το μέτρο θα αναθεωρηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Η μετάλλαξη της Βρετανίας

Την Παρασκευή, όπως μετέδωσε η «Κ», στα κατεχόμενα ανακοινώθηκε η ύπαρξη της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Ο «Υπουργός Υγείας» σχετικά με την νέα εξέλιξη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εφόσον η μετάλλαξη εντοπίστηκε και στην ε/κ πλευρά ενδέχεται να βρίσκεται και στην δική μας πλευρά». Οι τ/κ επιστήμονες σχετίζουν την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Βρετανία.

Σημειώνεται ότι ο «Υπουργός Υγείας» ανακοίνωσε επίσης, ότι στα κατεχόμενα την παρούσα στιγμή υπάρχουν 75.000 διαθέσιμα τεστ PCR και ότι αναμένεται μια νέα παρτίδα των 100.000 τεστ PCR τις επόμενες ημέρες. Ακόμη, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 35.000 άτομα.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Η κρίση της πανδημίας διαιωνίζεται στα κατεχόμενα την στιγμή που έρχεται στην επιφάνεια σειρά νέων, ανησυχητικών πληροφοριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τ/κ μέσα ενημέρωσης, ο κορωνοϊός ενδέχεται να εξαπλωθεί στους κόλπους της «αστυνομίας». Στην σκιά αυτής της πληροφορίας, η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων και την εξάντληση των δυνατοτήτων της τ/κ πλευράς, η «κυβέρνηση» εκφράζει δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα «νοσοκομεία καραντίνας».

Την παρούσα στιγμή στα «νοσοκομεία καραντίνας» φιλοξενούνται περίπου 2000 άτομα. Η «κυβέρνηση» επιχειρώντας να περιορίσει τις δαπάνες και τους πολύτιμους πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην νέα περίοδο εξετάζει το μέτρο-ενδεχόμενο της υποχρεωτικής καραντίνας στις οικίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση