ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

740 παράπονα σε δύο χρόνια στο Γραφείο της Επ. Προστασίας Δεσομένων

Εκδόθηκαν 39 Αποφάσεις και υπεβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 154,100 ευρώ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ).

Σημειώνει ότι από τις 25 Μαΐου 2018 μέχρι σήμερα, το Γραφείο της, σε εθνικό επίπεδο, χειρίστηκε, 740 παράπονα, εκ των οποίων τα 207 αφορούσαν σε ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα, 125 Γνωστοποιήσεις παραβίασης δεδομένων, 24 εκτιμήσεις αντίκτυπου που υπεβλήθησαν για προηγούμενη διαβούλευση, και διενήργησε 25 ελέγχους. Εκδόθηκαν 39 Αποφάσεις και υπεβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 154,100 ευρώ και 52 Γνώμες για Νομοσχέδια και Προτάσεις Νόμου που αφορούσαν σε επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων.

Σε διασυνοριακό επίπεδο, το Γραφείο της έχει αναλάβει 18 υποθέσεις ως Επικεφαλής Αρχή και είχε εμπλοκή, ως Ενδιαφερόμενη Αρχή, σε άλλες 200 διασυνοριακές υποθέσεις που, λόγω της φύσεως τους, επηρεάζουν άτομα στην Κύπρο και σε άλλα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων, που αποτελεί το θεσμικό συλλογικό όργανο των εθνικών εποπτικών Αρχών.

Όπως αναφέρει η κ. Νικολαΐδου, οι εργασίες του Γραφείου αυξήθηκαν κατακόρυφα την τελευταία περίοδο, όπου υπήρχε συστηματική και εντατική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το Υφυπουργείο Τουρισμού, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικούς οργανισμούς, για να διασφαλιστεί ότι, τα μέτρα που λαμβάνονταν στα πλαίσια του covid-19, ήταν σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.

«Η αποτίμηση του Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τα δύο χρόνια εφαρμογής του ΓΚΠΔ, είναι πολύ θετική. Αναγνωρίζεται ότι, ο ΓΚΠΔ συνέβαλε στην εφαρμογή ομοιόμορφων κανόνων μεταξύ των Κρατών Μελών και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και ότι, αποδείχθηκε χρήσιμο και πολύτιμο νομικό εργαλείο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες», προσθέτει η κ. Νικολαΐδου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση