ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Δημητριάδης για καταδίκη τέως Κιτίου: Η αστική διάσταση και οι αποζημιώσεις

Για τα θέματα που προκύπτουν από την καταδικαστική απόφαση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου μίλησε στη «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας μίλησε στον «ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον νομικό, τα θέματα που προκύπτουν από την καταδικαστική απόφαση είναι δύο και συγκεκριμένα ποιο είναι το μέλλον όσον αφορά την ποινική διαδικασία και μετά από αυτό αν υπάρχει κάτι άλλο.

Αναφορικά με την ποινική διαδικασία, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το δικαστήριο εκδίδει την δικαστική απόφαση και μετά ορίζει νέα ακρόαση για μετριασμό της ποινής με το συγκεκριμένο αδίκημα να επιφέρει μέγιστη φυλάκιση 5 ετών.

Η προχωρημένη ηλικία και τα προβλήματα υγείας

Στο ζήτημα της προχωρημένης ηλικίας και τα προβλήματα υγείας που πιθανόν να αντιμετωπίζει ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, ο νομικός εξήγησε ότι θα δοθεί μια έκθεση και το δικαστήριο θα αποφασίσει παράγοντες που συνηγορούν υπέρ η εναντίον της ποινής.

Διευκρίνισε επίσης ότι ο νόμος για αυτό ορίζει μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση με τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψιν για παράδειγμα να είναι η σχέση μεταξύ των δύο ατόμων, η θέση που κατείχε, ο χρόνος που πήρε για να γίνει, η κατάσταση της υγείας του καταδικασθέντα.

Ποιος θα τα πληρώσει τις αποζημιώσεις;

Ένα ενδιαφέρον θέμα που εγείρεται σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη είναι ποιος θα καταβάλει τις αποζημιώσεις και συγκεκριμένα είτε ο ίδιος ο καταδικασθέντας είτε η Μητρόπολη, δεδομένου ότι ήτο προϊστάμενος αυτής, με αποτέλεσμα προκύπτει η αστική διάσταση της υπόθεσης.

«Το θύμα το οποίο μέχρι τώρα ήταν ο μάρτυρας, έχει δικαίωμα να πάρει αποζημιώσεις από τον καταδικασθέντα εφόσον προχωρήσει σε μια αστική διαδικασία. Αυτές οι αποζημιώσεις είναι πολύ πιο σοβαρές. Ποιος θα τις πληρώσει; Η μητρόπολη ως εργοδότης, ο ίδιος ο τέως Κιτίου ως προϊστάμενος ή από τη δική του περιουσία. Αν δεν έχει περιουσία μήπως επειδή ήτο στην Μητρόπολη πρέπει να τα η ίδια;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο νομικός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση