ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο - Χειροπέδες σε 31χρονο

Του έδωσαν 950 ευρώ για να φέρει συγγενείς τους στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Yπό κράτηση τέθηκε  την Πέμπτη 31χρονος στην Πάφο για υπόθεση άφιξης μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 31χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής για την διερευνώμενη υπόθεση  άφιξης μεταναστών από τον Λίβανο στο Κάβο Γκρέκο πριν από λίγες μέρες.

Εναντίον του 31χρονου, σύμφωνα με την Αστυνομία, διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης αλλά και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπηκόου τρίτης χώρας, λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης  και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού σε μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 22χρονο αλλοδαπό ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με το καθεστώς αιτητή πολιτικού ασύλου,  ότι μαζί με ένα άλλο πρόσωπο έδωσαν σε έναν 31χρονο ομοεθνή τους που βρίσκεται στην Κύπρο, το συνολικό  ποσό των 950 ευρώ για να βοηθήσει στην μεταφορά συγγενικών τους προσώπων από το Λίβανο με σκάφη στην Αγία Νάπα. 

Ύστερα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στις 22 Αυγούστου με δύο βάρκες αφίχθησαν τα εν λόγω πρόσωπα στην Αγία Νάπα.
Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Λίβανο επαναπροώθησης μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο, ναυλώθηκε σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν 88 πρόσωπα και αναχώρησαν με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ήταν στα σκάφη ήταν και τα συγγενικά πρόσωπα του 22χρονου, ο οποίος προέβη στην καταγγελία.

Το ΤΑΕ Πάφου προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του 31χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης αλλά και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κατηγορίας του λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού σε μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος  και χτες Πέμπτη επιτεύχθηκε η σύλληψη του. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ