ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:33
 

Αγγελίδης για υπόθεση «Ορέστης: Πέραν των 700 οι καταθέσεις

Ανέφερε ότι είναι μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις και οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έχουν ληφθεί πέραν των 700 καταθέσεων και οι καταθέσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, έχοντας υπόψιν τα πρόσωπα τα οποία καταθέτουν, ενώ 400 και πλέον τεκμήρια, έχουν παραληφθεί, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, είπε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο

Σε ερώτηση, μετά την συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας με τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, για το πώς προχωρούν οι έρευνες στην υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, μετά τη 7η ανανέωση διατάγματος κράτησης του 35χρονου υπόπτου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις και την παρουσίαση ενός προσώπου για 7ο διάταγμα, καθορίζουν σίγουρα σημαντικές εξελίξεις ως προς τις έρευνες.

«Έχουν ληφθεί πέραν των 700 καταθέσεων και οι καταθέσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, έχοντας υπόψιν τα πρόσωπα τα οποία καταθέτουν, 400 και πλέον τεκμήρια έχουν παραληφθεί και αναμένεται σίγουρα να ολοκληρωθεί η επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων και η ανακριτική ομάδα μετά την έκδοση του διατάγματος θα εξετάσει και πάλι τα δεδομένα, συνεχίζοντας τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι πέραν της αξιολόγησης όλων των δεδομένων, τα οποία υπάρχουν, οι οποιεσδήποτε εξελίξεις καθορίζουν και τα επόμενα βήματα, δηλαδή αυξάνεται σίγουρα ο αριθμός των καταθέσεων ή οι εξετάσεις που γίνονται σε οποιεσδήποτε περιοχές ή και άλλες έρευνες», πρόσθεσε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είπε ο κ. Αγγελίδης, θα συνεχιστούν οι έρευνες γι΄ αυτή τη σοβαρή υπόθεση «και βεβαίως, καθήκον και υποχρέωση της Αρχής, της Αστυνομίας δηλαδή, είναι να αξιοποιεί τα διατάγματα αυτά, το χρόνο, κάτι το οποίο το δικαστήριο εξετάζει, κατά την παρουσίαση του υπόπτου στο δικαστήριο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει εκ νέου ανανέωση του διατάγματος κράτησης κατά την εκπνοή του 7ου διατάγματος, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ένας ύποπτος μπορεί να παρουσιάζεται στο δικαστήριο κάθε οκτώ μέρες και αυτή η περίοδος να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες, όπως καθορίζεται στην ποινική δικονομία.

«Παρόλο που είναι πρόωρο να απαντηθεί (το ερώτημα), γιατί σήμερα έχει δοθεί το 7ο διάταγμα, θα πρέπει να δούμε και αυτό θα το αποφασίσουν οι ανακριτές, εάν όντως χρειάζεται να παρουσιαστεί ο ύποπτος για ανανέωση του διατάγματος, το οποίο θα είναι το 8ο διάταγμα ή κατά πόσο, είναι η δεύτερη απόφαση, θα γίνει καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό καθορίζεται ουσιαστικά από δύο παράγοντες, του ανακριτικού έργου που υπολείπεται ή τις οποιεσδήποτε εξελίξεις υπάρχουν μέσα από τη διερεύνηση», κατέληξε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, συνεχίζεται η διενέργεια νεκροτομής επί της σορού που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, την περασμένη Τρίτη, με σκοπό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου, κι επίσης να παραληφθούν τεκμήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα και ίσως να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X