ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγορά προστατευτικού εξοπλισμού: Πέραν των 1.800 αιτήσεων το πρώτο 24ωρο

Το Υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει πως η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Ιουλίου

ΚΥΠΕ

Με επιτυχία ξεκίνησε από χθες η εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1.800 το πρώτο 24ωρο, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, για το 2022, θα επιχορηγηθεί ποσό €500 για αγορά αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστών με συνολικό ποσό €350.000. Ο μέχρι στιγμής αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.motosafety.gov.cy, χαρακτηρίζεται πολύ ικανοποιητικός.

«Το αυξημένο ενδιαφέρον αποτελεί απόδειξη πως οι μοτοσικλετιστές συμμερίζονται τη θέση πως υπάρχει αναγκαιότητα για χρήση επιπρόσθετου προστατευτικού εξοπλισμού, πέραν του κράνους, για μεγαλύτερη ασφάλεια στο οδικό δίκτυο», προστίθεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει πως η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Ιουλίου 2022 (12 το μεσημέρι) και οι αιτήσεις θα εξετάζονται βάσει των κριτηρίων του Σχεδίου και όσες πληρούν τις προϋποθέσεις θα ταξινομούνται προς έγκριση.

Σημειώνεται ότι «το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο του προκαθορισμένου αριθμού αιτήσεων και, ως εκ τούτου, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων».

Διευκρινίζεται πως η επιτυχής καταχώρηση της αίτησης, δεν θεωρείται έγκριση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, οι αιτητές που θα λάβουν προκαταρκτική έγκριση, θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά (email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς και θα δοθεί περίοδος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, για υποβολή των δικαιολογητικών στοιχείων για την αγορά εξοπλισμού και στοιχείων λογαριασμού πληρωμής για καταβολή της χορηγίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις του Σχεδίου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.motosafety.gov.cy.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email motosafety@mcw.gov.cy για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήματα, πριν την υποβολή αίτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση