ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άγρια καταδίωξη - Τόσους πυροβολισμούς έριξαν οι αστυνομικοί

Δεν είναι από σφαίρα που τραυματίστηκε ο 17χρονος

ΚΥΠΕ

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν φαίνεται το τραύμα 17χρονου στο μάγουλο, να προέρχεται από τους πυροβολισμούς που ρίφθηκαν κατά την καταδίωξη του οχήματος του, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, σε σχέση με το χθεσινοβραδινό περιστατικό στον Ύψωνα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι ρίφθηκαν αρχικά τρεις πυροβολισμοί στον αέρα από τα μέλη της Αστυνομίας και καθώς ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε να οδηγεί με αυξημένη ταχύτητα, ρίφθηκαν δυο πυροβολισμοί με στόχο να πλήξουν τα ελαστικά του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα δυο περιπολικά της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή του Ύψωνα, μετά από καταγγελία ότι νεαροί πετούσαν πέτρες, κρατούσαν ξύλα και προκαλούσαν οχλαγωγία, θέτοντας επίσης φωτιές σε μεγάλα σκυβαλοδοχεία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, πριν την άφιξη των περιπολικών, πυροσβεστικό όχημα που κλήθηκε για κατάσβεση των φωτιών που άναψαν οι νεαροί, δέχθηκε πετροβολισμό.

Τα περιπολικά παρέμειναν σε απόσταση, αναμένοντας ενισχύσεις, συνέχισε, ωστόσο σε κάποια στιγμή, ρίφθηκε μολότοφ εναντίον του ενός περιπολικού, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες η οροφή του.

Οι αστυνομικοί, πρόσθεσε, «διαπίστωσαν ότι ένα όχημα τους προσπέρασε από πίσω με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακολούθησε καταδίωξη, με τη χρήση των σειρήνων και έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο οδηγός οδηγούσε αμελώς, επικίνδυνα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο άλλων προσώπων που χρησιμοποιούσαν την οδό, αλλά και του πληρώματος του περιπολικού».

Αρχικά ρίφθηκαν τρεις προειδοποιητικοί πυροβολισμοί ενώ καθώς ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ρίφθηκαν εκ νέου δυο πυροβολισμοί, με σκοπό την ακινητοποίηση του οχήματος, συμπλήρωσε.

Ο οδηγός, ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, κατόρθωσε ωστόσο να διαφύγει και αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Μέτα από σχετική ενημέρωση, εντοπίστηκε 17χρονος στο ΓΝ Λεμεσού, ο οποίος έφερε τραύμα στο μάγουλο και αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Κυριάκου «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν φαίνεται αυτό το τραύμα να προέρχεται από σφαίρα ή να προέκυψε από τη χρήση πυροβόλου όπλου».

Η Αστυνομία εντόπισε επίσης το όχημα, που ανήκει στην μητέρα του 17χρονου και το οποίο παραλήφθηκε για βαλλιστικό έλεγχο.

Σε παρατήρηση ότι ο νεαρός δεν έχει ακόμη συλληφθεί, δήλωσε πως «έχει γίνει προσπάθεια από πλευράς της Αστυνομίας για εξασφάλιση εντάλματος σύλληψης, όμως αυτό δεν έχει εκδοθεί».

Το κατά πόσο ο νεαρός ήταν ο οδηγός του οχήματος θα ξεκαθαρίσει όταν του ληφθεί κατάθεση, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, ο οποίος την ίδια ώρα τόνισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τέτοιες συμπεριφορές.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων προσώπων που χρησιμοποιούν το δρόμο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η ενέργεια των νεαρών προσώπων να ρίξουν μολότοφ εναντίον περιπολικού της Αστυνομίας, έχει θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος».

Οι αστυνομικοί, συνέχισε «είναι άνθρωποι επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται και αναμένουν να επιστρέψουν πίσω στις οικογένειες τους, όμως αυτή η ενέργεια έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων, καθώς θα μπορούσε η ανάφλεξη να επεκταθεί στο όχημα και να υπήρχαν τραυματίες».

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού εξέφρασε ακόμη την θέση ότι τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και στο παρελθόν, στην ίδια περιοχή, έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά, όπου νεαροί πετροβολούν και επιτίθενται σε περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση