ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AHK: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του κεντρικού δικτύου ηλεκτροδότησης

Τα τεχνικά συνεργεία της Αρχής καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες και ίσως μέχρι το βράδυ να υπάρξει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε μερικές κοινότητες, είπε η κ. Παπαδοπούλου

ΚΥΠΕ

Η Αρχή Ηλεκτρισμού άρχισε το δύσκολο έργο της αποκατάστασης του κεντρικού δικτύου ηλεκτροδότησης που καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στις περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου δήλωσε ότι τα τεχνικά συνεργεία της Αρχής καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες και ίσως μέχρι το βράδυ να υπάρξει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε μερικές από τις επηρεαζόμενες κοινότητες.

Όπως ανέφερε, από ψες έχουν στηθεί αρκετοί πάσσαλοι του κεντρικού δικτύου, προκειμένου να αρχίσει η διακλάδωση των καλωδίων στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Ωστόσο, πρόσθεσε υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση λόγω του δύσβατου της περιοχής. «Το δίκτυο είχε στηθεί πριν πολλά χρόνια στην περιοχή, αλλά η μορφολογία έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου οπόταν είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση των συνεργειών και ίσως θα χρειαστεί να ανοιχθούν δρόμου για να δοθεί πρόσβαση σε βαριά οχήματα για την τοποθέτηση κάποιων πασσάλων», είπε.

Εξάλλου, όπως ανέφερε δεν έγινε κατορθωτό τα συνεργεία να εισέλθουν στα επηρεαζόμενα χωριά, προκειμένου να γίνει επί τόπου εκτίμηση της κατάστασης και να εξακριβωθεί επακριβώς το μέγεθος των προβλημάτων.

«Η προτεραιότητα είναι να στήσουμε τον κεντρικό κορμό του δικτύου», είπε, προσθέτοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και ίσως απόψε να ηλεκτροδοτηθεί μέρος των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε πως μεταφέρθηκαν τρακτέρ και άλλα βαρέα οχήματα για την τοποθέτηση πασσάλων, ενώ η Αρχή ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες επισκευές σε άλλες περιοχές, έτσι ώστε τα διαθέσιμα συνεργεία, ειδικά της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Λευκωσίας να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το δίκτυο λόγω του πύρινου ολέθρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση