ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιφνίδιος θάνατος 34χρονης: Σε απευθείας δίκη δύο άτομα

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας

ΚΥΠΕ

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 29 Σεπτεμβρίου, παραπέμφθηκαν την Τετάρτη δύο άτομα, ένας άνδρας ηλικίας 45 και μια γυναίκα 53 ετών, που θεωρούνται ύποπτοι για υπόθεση που αφορά πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Μεταξύ άλλων, είναι επίσης ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κακόβουλη χορήγηση δηλητηρίου με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης, αμελών και απερίσκεπτων πράξεων, παρεμπόδισης δικαστών και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, παράνομη κατοχή, προμήθεια και χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, αδικήματα που σημειώθηκαν στις 27/8/2019 στη Λάρνακα.

Σήμερα έληγε το διάταγμα πενθήμερης κράτησης του 45χρονου από την Κολομβία, το οποίο εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 12 Αυγούστου.

Ο άνδρας οδηγήθηκε από την Αστυνομία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο τον παρέπεμψε μαζί με γυναίκα ηλικίας 53 ετών από τη Ρωσία, η οποία όμως δεν ήταν παρούσα, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Μέχρι την ημέρα της δίκης ο 43χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση ενώ στην γυναίκα αναμένεται να επιδοθεί κλήση από την Αστυνομία προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος είχε μεταφερθεί την Πέμπτη, 11 Αυγούστου από την Ισπανία στην Κύπρο, αφού καταζητείτο από την Αστυνομία Κύπρου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το θάνατο 34χρονης στην Αραδίππου, τον Αύγουστο του 2019.

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος που εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνούσε υπόθεση αιφνίδιου θανάτου γυναίκας ηλικίας 34 ετών από τη Λετονία.

Σημειώνεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν η 34χρονη μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της, αφού είχε καταναλώσει συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία κατά τη διάρκεια τελετής. Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν η γυναίκα ηλικίας 53 ετών και ο 45χρονος ο οποίος αποκαλείται «Σαμάνος», εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι η 53χρονη συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, στις 28 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολούθως η υπόθεση προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία από την οποία δόθηκαν οδηγίες να μην διωχθεί η γυναίκα στο παρόν στάδιο και η υπόθεση να παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι τον εντοπισμό του 45χρονου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση