ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Ακάμας: Στο συρτάρι η διόρθωση του δρόμου στο Κακοσκαλί

Ο δρόμος δεν έχει διαπλατυνθεί ακόμα καταγγέλλει ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού Ακάμα Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος.

Newsroom K

Η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και υπουργείων που ακολούθησε το θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα ένα ζεύγος τουριστών σε δρόμο στην περιοχή Κακοσκαλί στον Ακάμα, δεν φαίνεται να είχε τελικά ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όπως καταγγέλλει στην «Κ» ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού Ακάμα, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, οι διαδικασίες διαπλάτυνσης του δρόμου δεν έχουν προχωρήσει, ενώ δεν υπάρχει ούτε και η κατάλληλη σήμανση για την επικινδυνότητα του. Ως εκ τούτου ο δρόμος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται τουλάχιστον από επισκέπτες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο χρησιμοποιούσαν και λειτουργοί της κοινότητας οι οποίοι προχωρούσαν στην καθαριότητα των περιοχών Fontana Amorosa και Blue Lagoon. Όπως αναφέρει ο κ. Μάχιμος, από την στιγμή που ο δρόμος δεν έχει διαπλατυνθεί, έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες οι επισκέψεις των λειτουργών για την καθαριότητα της περιοχής. Προειδοποιεί δε ότι δεν θα προχωρήσει σε καθαρισμό της περιοχής αν δεν ληφθούν μέτρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην τοποθεσία Κακοσκαλί στην περιοχή Λουτρών της Αφροδίτης, όταν όχημα στο οποίο επέβαινε ζεύγος τουριστών κατέπεσε σε γκρεμό ύψους 30 μέτρων. Ακολούθησε επιχείρηση για απεγκλωβισμό τους και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης Χρυσοχούς, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος τους. Πριν από το θανατηφόρο στον ίδιο δρόμο είχαν προηγηθεί σειρά άλλων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η επικινδυνότητα του δρόμου ήταν γνωστή στις αρμόδιες υπηρεσίες πολύ πριν το δυστύχημα. Σχετική επιστολή είχε αποστείλει ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού Ακάμα, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2018, στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, στην οποία είχε αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του εν λόγω δρόμου. Στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο κ. Μάχιμος είχε θίξει επίσης το θέμα της μή συμπερίληψης του δρόμου αυτού στα πλάνα του κράτους σε σχέση με το Διαχειριστικό Σχέδιο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, που ετοίμασε το Τμήμα Δασών.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την επιστολή του Κοινοτάρχη, προνοεί όπως όλοι οι δρόμοι καταστούν προσβάσιμοι για κάθε τύπου όχημα, ωστόσο αυτός ο δρόμος, σύμφωνα με το προσχέδιο της Κυβέρνησης, εξαιρείται, παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X