ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Αγγλικά ΜΜΕ: Θα δοθεί προεδρική χάρη στην 19χρονη

Μετά την ανακοίνωση της ποινής οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας

Newsroom K

Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε περίπτωση που επιβληθεί στην 19χρονη ποινή φυλάκισης θα της δοθεί προεδρική χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα της επιτραπεί να επιστρέψει στην Βρετανία.

Μάλιστα η Daily mail κάνει λόγο για παρέμβαση του κ. Αναστασιάδη στην υπόθεση λόγω των διεθνών διαστάσεων που πήρε το όλο θέμα.

Μετά την ποινή οι όποιες ενέργειες του Προέδρου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα περιμένει την ποινή που θα ανακοινωθεί αύριο (07/01) στο επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου και αναλόγως θα προχωρήσει σε διαβούλευση με Γενικό Εισαγγελέα για το ενδεχόμενο να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα δίνοντας προεδρική χάρη στην 19χρονη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο Προεδρικό συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες το πώς μπορεί να κλείσει το όλο ζήτημα με τις ίδιες πηγές να παραδέχονται πως υπήρξε διασυρμός της Κυριακής Δημοκρατίας διεθνώς και με τον Πρόεδρο να σκέφτεται τρόπους χειρισμού της όλης διαδικασίας.

Στην Κύπρο ακτιβίστριες από το Ισραήλ

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση για την ποινή της 19χρονης Βρετανής, την οποία το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχη, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Τον τελευταίο καιρό η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού γίνεται λόγος για κατεξοχήν βιασμό της 19χρονης από τα ΜΜΕ, το δικαστήριο και την κοινωνία.

Πολλοί ήταν οι οργανισμοί, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι αντέδρασαν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Βρετανή.

Για την αυριανή απόφαση του δικαστηρίου άρχισαν να καταφτάνουν ακτιβίστριες από το Ισραήλ για να στηρίξουν την οικογένεια και την ίδια την 19χρονη με σύνθημα «I believe her». Συνολικά αναμένονται να ξεπεράσουν τις 50 οι ακτιβίστριες που θα ταξιδέψουν στην Κύπρο από το Ισραήλ αποκλειστικά και μόνο για την αυριανή μέρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση που καλεί τον κόσμο να στηρίξει την 19χρονη

Σας καλούμε όλες και όλους την Τρίτη, 7/1/2020, στις 8:30 πμ έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου (Σωτήρας 2, Μέγαρο Τζιβάνη, τκ.5246) για να φωνάξουμε, «I believe her!»

Σε καιρό πολιτικής και οικονομικής κρίσης, η αποδυναμωμένη κυριαρχία του κυπριακού κράτους αποζητά επιβεβαίωση στον έλεγχο, την καταστολή και την τιμωρία των γυναικών. Αυτή τη φορά το δικαίωμα του κράτους στη βία ενεργοποιείται σαρώνοντας τη ζωή μιας δεκαενιάχρονης ξένης γυναίκας. Το κράτος δικαίου έχει ανασταλεί: τη γυναίκα αυτή ορίζει και δικάζει η πατριαρχία. Αστυνομία, Εισαγγελία, Δικαστήριο, ΜΜΕ, τοπικοί και μη τοπικοί άρχοντες, ένας διάχυτος κανονικοποιημένος μισογυνισμός, μια κοινωνία ολόκληρη, τη βιάζει επανειλημμένα επειδή τόλμησε να καταγγείλει.

Από τον περασμένο Ιούλιο η γυναίκα αυτή βιώνει την αμφισβήτηση, την ειρωνεία, την καχυποψία και φυσικά την ειλημμένη απόφαση ότι «τα ήθελε», με αλλεπάλληλες ανακρίσεις μέχρι να τα πει όπως τα θέλουν, τα ΜΜΕ να την εξευτελίζουν και η ίδια η δικαιοσύνη να την απειλεί με καταδίκη για δημόσια βλάβη.

Στις 7 του Γενάρη το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα ανακοινώσει την ποινή για τη 19 χρονη κοπέλα την οποία έκρινε ένοχη για δημόσια βλάβη (!!!) στις 30/12/19.

Το Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των Γυναικών θα βρίσκεται και πάλι στο δικαστήριο για να στηρίξει αυτή τη γυναίκα και για να καταγγείλει το δικαίωμα της πατριαρχίας να μετατρέπει τις γυναίκες θύματα σε ένοχες.

Η απόφαση του δικαστηρίου:

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (30/12), την απόφαση του, για ενοχή της νεαρής, από τη Βρετανία, ηλικίας 19 χρόνων, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως το δικαστήριο σημείωσε στην απόφασή του ότι η μόνη περίπτωση στην οποία η κατηγορουμένη είπε την αλήθεια είναι ότι έκανε καταγγελία γιατί αντιλήφθηκε ότι την βιντεοσκοπούσαν και ντράπηκε.

Η συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.

Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Στις 12/12 είχε οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανή, που κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς και το δικαστήριο όρισε την 30η Δεκεμβρίου για επόμενη δικάσιμο, όπου θα ανακοινωθεί αν κρίνεται ένοχη ή αθώα.

Η ημερομηνία της επόμενης δικαστικής διαδικασίας, προκάλεσε αναστάτωση στην 19χρονη και την οικογένειά της, αφού δεν ήθελε να περάσει στην Κύπρο τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, η μητέρα της νεαρής, μιλώντας στο BBC αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός, μιλώντας σε έντονο ύφος.

Να θυμίσουμε επίσης ότι προηγουμένως, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των συνηγόρων της κατηγορουμένης ότι η κατάθεσή της στις 28 Ιουλίου ήταν προϊόν πίεσης από πλευράς της κυπριακής αστυνομίας, με τον δικαστή να αναφέρει είναι ατεκμηρίωτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Kαι εδώ έχομε την φάρσα των φαρσών, την τσαπατσουλιά των τσαπατσουλιών την αχρηστία θεσμών και περισσότερο των σπουδαίων συμβούλων που υπάρχουν σε αφθονία στο προεδρικό μέγαρο!!!

Σύμβουλοι που δεν μπορούν να επηρεάσουν ένα πρόεδρο γιατί οι ίδιοι πόρρω απέχουν από τη λογική, δεν είναι σύμβουλοι αλλά κολαούζοι!

Ένας δικαστής προξένησε τόση ζημιά στην Κύπρο όσο ακόμη μια εισβολή Τούρκων αλλά οι σύμβουλοι κοιτάζουν αν ο μισθός τους κατατέθηκε στον τραπεζικό τους λογαριασμό!!
Και ο πρόεδρος των εχόντων Κυπρίων μας είπε ότι θα δώσει χάρη στην νεαρή Βρετανίδα οποιαδήποτε και να είναι η ποινή που ο ‘έξυπνος’ δικαστής θα της επιβάλει. Ενώ θα μπορούσε να σταματούσε από καιρό την δίκη που θα μείνει πλέον γνωστή ως δίκη των δικών!!

Κ.Δ. συγχώρα μας για το επίπεδο των διοικούντων!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X