ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλκοτέστ στην Επ. Νομοθεσίας: Ψάχνει τον πληροφοριοδότη του «Π» η Αστυνομία

Την έρευνα ανέλαβε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Δύναμης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον πληροφοριοδότη που ενημέρωσε τον δημοσιογράφο του «ΠΟΛΙΤΗ» για το περιστατικό με το αλκοτέστ της Επιτρόπου Νομοθεσίας Λουίζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, ψάχνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Π», με βάση τον νόμο που διέπει τα προσωπικά δεδομένα, η Αστυνομία διέταξε αυτεπάγγελτη διοικητική έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που διέρρευσε στον «Π» το εν λόγω περιστατικό.

Όπως αναφέρεται, την έρευνα ανέλαβε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Δύναμης με τον οποίο ο δημοσιογράφος του «Π» είχε σήμερα το πρωί συνάντηση. Ο δημοσιογράφος, όπως επισημαίνεται, επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Ο «Π» αναφέρει ότι στο δημοσίευμά του, ημερομηνίας 19/1/2024, δεν κατονόμασε την κ. Ζαννέτου λόγω της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το όλο θέμα, η ίδια η επίτροπος Νομοθεσίας με γραπτή δήλωση της παραδέχθηκε ότι το περιστατικό αφορά την ίδια, παρουσιάζοντας μάλιστα τη δική της εκδοχή των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την είδηση που έφερε στην δημοσιότητα ο «Π», η κρατική αξιωματούχος οδηγούσε μεθυσμένη στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Λευκωσία, τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια αλκοτέστ, η ένδειξη ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και όταν οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Στροβόλου για να υποβληθεί σε δεύτερο έλεγχο, τα δείγματα εκπνοής που έδωσε δεν ήταν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Τροχαίας να μην έχουν αποτέλεσμα.

Η διατύπωση της γραπτής κατηγορίας που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα και με τη νομοθεσία, είναι αυτή της άρνησης ή αποφυγής παραχώρησης του συγκεκριμένου δείγματος.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση καταχωρίσθηκε για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση