ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανακούφιση στη Βρετανία μετά από απόφαση για την ποινή της 19χρονης

Tο θέμα κυριάρχησε στην πρωινή θεματολογία, με έμφαση μεταξύ άλλων και στη δήλωση των συνηγόρων της νεαρής ότι θα ασκήσουν έφεση

ΚΥΠΕ

Την ανακούφιση της 19χρονης Βρετανίδας και της μητέρας της μετά από την απόφαση για τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, μεταφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Mirror φιλοξενεί μια πρώτη δήλωση της νεαρής, με την οποία ευχαριστεί όσους τη στήριξαν και ιδίως τους γονείς της. Η μητέρα της δηλώνει ανακουφισμένη, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη του κόσμου, που ακουγόταν έξω από το δικαστήριο κατά την απαγγελία της ποινής, έκανε μεγάλη διαφορά για τις δυο τους.

Το θέμα κυριάρχησε στην πρωινή θεματολογία, με έμφαση μεταξύ άλλων και στη δήλωση των συνηγόρων της νεαρής ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και ότι θα φτάσουν την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο δικηγόρος Λιούις Πάουερ δήλωσε ότι η μάχη για την αθωότητα της 19χρονης θα συνεχιστεί.

«Θα ασκήσουμε έφεση κατά της καταδίκης και θα πάμε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λέμε και θα υποστηρίξουμε ότι αυτό το νεαρό κορίτσι στερήθηκε τόσο την αξιοπρέπεια της όσο και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά της. Έχει διαγνωστεί με σοβαρό μετατραυματικό στρες και αυτή η υπόθεση έχει οδηγήσει στην επιδείνωση της ψυχικής της υγείας.

«Αυτή η υπόθεση έχει εκτενείς επιπτώσεις για γυναίκες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για κατάλληλη νομική εκπροσώπηση. Αυτή η νεαρή γυναίκα έχει επιδείξει τεράστια γενναιότητα, θάρρος και σθένος καταγγέλλοντας ό,τι συνέβη», δήλωσε ο Βρετανός δικηγόρος, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Το BBC σημειώνει ότι ο δικαστής είπε πως δίνει στη 19χρονη «μια δεύτερη ευκαιρία» συνυπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας της, την άσχημη ψυχική της υγεία και το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από συγγενείς, φίλους και τις σπουδές της.

Πολλές είναι επίσης οι αναφορές στο συγκεντρωμένο πλήθος γυναικών από το Ισραήλ και την Κύπρο έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που υποστήριζαν τη 19χρονη φωνάζοντας συνθήματα κατά του κυπριακού δικαστικού συστήματος.

Οι Times σχολιάζουν ότι η ποινή με αναστολή βάζει τέλος σε μια υπόθεση που προκάλεσε «διεθνή κατακραυγή».

Η Daily Mail αναφέρει πως η μητέρα της νεαρής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και προς το Foreign Office για την υποστήριξη.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν πώς η μητέρα φώναξε στο συγκεντρωμένο πλήθος «επιστρέφει σπίτι!» κατά την έξοδο από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι το πιθανότερο είναι πως η οικογένεια θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός της Τρίτης.

Λίγο πριν από την απαγγελία της ποινής η 19χρονη είχε κάνει δήλωση στην εφημερίδα Sun, λέγοντας ότι φοβόταν μια ποινή φυλάκισης. «Αλλά ξέρω ότι δεν έχω κάνει κάτι κακό και είμαι αποφασισμένη να συνεχίζω να αγωνίζομαι», είχε προσθέσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση