ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστάτωση στην Πάφο λόγω τουρκικής σημαίας στην κεντρική πλατεία

Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν τη σημαία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πάφο, από την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, στα πλαίσια Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα, που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, μετά από αίτημα των διοργανωτών, λειτουργός του Δήμου μερίμνησε και τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής.

Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας, η λειτουργός του Δήμου επικοινώνησε με τον ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας, διότι, όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την κυπριακή σημαία. Όμως, λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα, 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν τη σημαία. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν. Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση