ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανατροπή - Νέα ποινή στις αδελφές για το ρατσιστικό επεισόδιο

Ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Το Ανώτατο Δικαστήριο, έπειτα από έφεση που άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας αφού θεώρησε εκδήλως ανεπαρκείς τις αρχικές ποινές που επιβλήθηκαν, ανέτρεψε την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για τις δύο γυναίκες που κρίθηκαν ένοχες για αδικήματα που αφορούν εξύβριση, ρατσιστική επίθεση και συμπεριφορά, εναντίον αλλοδαπής, που διαπράχθηκαν στις 5 Οκτωβρίου 2019, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε τον Δεκέμβριο του 2020 χρηματική ποινή ύψους 750 ευρώ σε δύο γυναίκες (750 ευρώ για την κάθε μία), ωστόσο μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις δύο γυναίκες επιβάλλεται ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Οι ποινές από το Ανώτατο

(Για την πρώτη εφεσίβλητη)

Στην 1η κατηγορία (υποκίνηση βίας ή μίσους) χρηματική ποινή €3.000.

Στη 2η κατηγορία (κοινή επίθεση), 2 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή €300.

Στην 3η κατηγορία (ανησυχία), 1 μήνα φυλάκιση.

Στην 4η κατηγορία (απειλή), 2 μήνες φυλάκιση.

Στην 5η κατηγορία (δημόσια εξύβριση), 15 ημέρες φυλάκιση και χρηματική ποινή €100.

(Για την δεύτερη εφεσίβλητη)

Στην 7η κατηγορία (δημόσια εξύβριση), 15 ημέρες φυλάκιση και χρηματική ποινή €100.

Στην 9η κατηγορία (κοινή επίθεση), 2 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή €300.

Στην 10η κατηγορία (κοινή επίθεση), 2 μήνες φυλάκιση.

Στην 11η κατηγορία (υποκίνηση βίας ή μίσους), χρηματική ποινή €3.000.

Στην 12η κατηγορία (άσεμνη πράξη), 2 μήνες φυλάκισης.

Οι ποινές όπως αποφασίστηκε, συντρέχουν, ενώ θεωρήθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια για αναστολή εκτέλεσης των ποινών φυλάκισης, υπό τον όρο ότι οι εφεσίβλητες δεν θα τελέσουν άλλο αδίκημα τιμωρούμενο με φυλάκιση εντός τριών ετών. Το Ανώτατο ζήτησε όπως, οι χρηματικές ποινές να καταβληθούν αμέσως.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2019, μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, αλλοδαπή γυναίκα η οποία ανέφερε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τρεις Ελληνοκύπριες, ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, επεισόδιο που κατάφερε να βιντεογραφήσει στο κινητό της τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα τρεις Ελληνοκύπριες, όπως παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο, φεύγοντας από το χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα με το αυτοκίνητό τους, χτύπησαν άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο και συνέχισαν την πορεία τους.

Ωστόσο, η αλλοδαπή που αντιλήφθηκε το επεισόδιο έτρεξε πίσω από το αυτοκίνητο και τους φώναζε να σταματήσουν, ενώ έβγαλε φωτογραφίες και βίντεο του αυτοκινήτου. Τότε οι τρεις γυναίκες με δύο ανήλικα παιδιά, παρουσιάζονται να κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και να άρχισαν να βρίζουν την αλλοδαπή με χυδαίες εκφράσεις, ενώ μία από αυτές να την έφτυσε στο πρόσωπο. Η Αστυνομία παρέλαβε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας καθώς και άλλων κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, έλαβαν καταθέσεις από μάρτυρες που φαίνονται στο βίντεο με το περιστατικό, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, καθώς και από τον ιδιοκτήτη και τον χρήστη του αυτοκινήτου που χτυπήθηκε από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ελληνοκύπριες. Ανάμεσα στα αδικήματα που αντιμετώπισαν οι δύο γυναίκες, αδελφές, ηλικίας 31 και 38 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, περιλαμβάνονταν επίθεση, δημόσια εξύβριση, απειλές, ανησυχία, πρόκληση άμεσης ψυχικής βλάβης και αδικήματα που αφορούν ορισμένες μορφές και εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση