ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναχώρησε από την Κύπρο με προορισμό την Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος

Τον αποχαιρέτησε στη σκάλα του αεροσκάφους ο Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Ολοκλήρωσε την επίσημη διήμερη επίσκεψη του στην Κύπρο και αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο έφτασε στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας τρία λεπτά μετά τις εννέα, ενώ ένα λεπτό αργότερα αφίχθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Από νωρίς το πρωί μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι Υπουργοί και άλλοι επίσημοι οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον Πάπα και τη συνοδεία του.

Η επίσημη τελετή κατευόδωσης πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09.15 έξω από το χώρο της αίθουσας των επισήμων του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας και τον Πάπα αποχαιρέτησε στη σκάλα του αεροσκάφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο αεροδρόμιο αποχαιρέτησαν τον Πάπα, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Εσωτερικών Νίκος Νουρής, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου και ο Πρέσβης του Βατικανού στην Κύπρο Γιώργος Πουλλίδης.

Κατά την αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου στρώθηκε κόκκινο χαλί από την έξοδο της Αίθουσας Επισήμων μέχρι το αεροσκάφος της Aegean ενώ Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα που αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, δηλαδή το ναυτικό, την αεροπορία και τον στρατό ξηράς, παρατάχθηκε στην δεξιά πλευρά προς το αεροσκάφος.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πάπα προς το αεροσκάφος παιάνιζε η φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ μέλη του Τιμητικού Αγήματος κρατούσαν τις σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού.

Σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βατικανού βρίσκονταν επίσης και στα παράθυρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, οι οποίες παρέμειναν καθ` όλη τη διάρκεια τροχοδρόμησης του προς τον δίαυλο απογείωσης.

Η απογείωση του αεροσκάφους που μεταφέρει τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 09.35.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν από το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας καθώς και στον χώρο του παλιού αεροδρομίου όπου έγινε η επίσημη αποχαιρετιστήρια τελετή.

Από το πρωί υπερίπτατο του χώρου και ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο έκανε διαδρομή μεταξύ Λάρνακας και Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει διευθετήσει την μετεγκατάσταση στο Βατικανό 50 μεταναστών από την Κύπρο μεταξύ των οποίων 10 άτομα που βρίσκονταν στις Κεντρικές Φυλακές και τα δύο πρόσωπα που παρέμεναν μέχρι σήμερα στη Νεκρή Ζώνη για τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την μετεγκατάσταση τους σε άλλο κράτος μέλος.

Η μετάβαση των μεταναστών από την Κύπρο για το Βατικανό αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες μέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση