ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοδική η πορεία των δημόσιων μεταφορών στην Κύπρο διαπιστώνει νέα ευρωπαϊκή έρευνα

Εξάλλου, προσθέτει πως τον Ιούλιο του 2021, 6 μήνες αργότερα, μια νέα ανάλογη έρευνα αναδεικνύει ότι υπήρξε 10% αύξηση στην ικανοποίηση των πελατών από την τελευταία φορά

ΚΥΠΕ

Σταθερή ανοδική πορεία των Δημόσιων Μεταφορών στην Κύπρο διαπιστώνει νέα ευρωπαϊκή έρευνα, που δίδει στη δημοσιότητα η Cyprus Public Transport.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Cyprus Public Transport αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2021, ο οργανισμός IMR/University of Nicosia™ διεξήγαγε μια έρευνα, με βάση το πρότυπο του Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Customer Satisfaction Index), που αφορά στις δημόσιες συγκοινωνίες στην Ευρώπη, η οποία επιβεβαίωσε ότι η Cyprus Public Transport «έκανε πολύ καλή δουλειά».

Όπως αναφέρει «μόλις εφτά μήνες μετά την πρώτη ολοκληρωμένη διαδρομή, είχε σημειωθεί σημαντική βελτίωση των δημόσιων μεταφορών τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα και η πρόοδος φαίνεται να συνεχίζεται».

Εξάλλου, προσθέτει πως τον Ιούλιο του 2021, 6 μήνες αργότερα, μια νέα ανάλογη έρευνα αναδεικνύει ότι υπήρξε 10% αύξηση στην ικανοποίηση των πελατών από την τελευταία φορά.
 
Τα κριτήρια ποιότητας που λήφθηκαν υπόψη, όταν οι επιβάτες ρωτήθηκαν για τις υπηρεσίες ήταν τα ίδια με αυτά της προηγούμενης έρευνας: αξιοπιστία υπηρεσιών/συνέπεια άφιξης λεωφορείου, διαθεσιμότητα υπηρεσίας (συχνότητα), γενική αίσθηση οδικής ασφάλειας, γενική αίσθηση ασφάλειας, πληροφορίες για τους επιβάτες, καθαριότητα λεωφορείων, συμπεριφορά προσωπικού, στάσεις λεωφορείων/καθαριότητα, λειτουργικότητα λεωφορείου (ηλικία, θέρμανση, κλιματισμός) και ώρες εξυπηρέτησης (από-έως).

Η Cyprus Public Transport σημειώνει πως τα σχόλια των επιβατών ήταν για άλλη μια φορά θετικά και ακόμα καλύτερα, οπότε οι Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας παραμένουν κοντά στις κορυφαίες ευρωπαϊκές περιοχές όσον αφορά στην ικανοποίηση των πελατών σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
«Αυτά τα αποτελέσματα», συμπληρώνει, «αποδεικνύουν ότι η Cyprus Public Transport δεν επαναπαύεται και ότι εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά για την εξέλιξη της κινητικότητας και την αναβάθμιση των λεωφορείων στη χώρα.  Οι αλλαγές που εισήγαγε μέχρι στιγμής η CPT ήταν σημαντικές, αλλά αναμένονται πολλές ακόμη, όπως η σύνδεση Wi-Fi με δίκτυο 5G στα λεωφορεία, η οποία θα εφαρμοστεί σύντομα, καθώς και νέες λεωρορειολωρίδες και στάσεις λεωφορείων που θα εφαρμοστούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια».
 
Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Ικανοποίησης Πελατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το πρότυπο EN 13816 εξαρτάται από την προσφερόμενη ποιότητα των δημόσιων μεταφορών και καταγράφει την ποιότητα των υπηρεσιών, όπως την αντιλαμβάνονται οι πελάτες.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Κύπρος συμμετείχε σε μια τέτοια έρευνα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η πρώτη ήταν η αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου του 2021.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση