ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άνοδος της θερμοκρασίας - Τι ισχύει για το κολύμπι και το 8998

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/5) ο υδράργυρος πιθανότατα να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Newsroom K

Τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο αναμένονται θερμοκρασίες καλοκαιριού, παρά το ότι βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/5) ο υδράργυρος πιθανότατα να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Ήδη, μετά το δικαίωμα που έδωσε η Κυβέρνηση μέσω των μηνυμάτων για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για κολύμβηση στις θάλασσες, πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν παραλίες από τις 4 Μαΐου.

Ωστόσο, μέχρι τις 21 Μαΐου, ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, γι’ αυτό δεν θα μπορεί ο καθένας να μεταβαίνει σε οποιαδήποτε παραλία θέλει. Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε, οι κάτοικοι των παραλιακών περιοχών μπορούν να μεταβαίνουν σε θάλασσες των πόλεών τους και μόνο οι κάτοικοι της Λευκωσίας μπορούν να πάνε σε παραλία, όποιας πόλης επιθυμούν.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι σε ένα όχημα, δίνεται το δικαίωμα να επιβαίνουν μέχρι 2 πρόσωπα (ενήλικες) με εξαίρεση τους ανήλικους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ευθύνη για την προσωπική του ασφάλεια και προφύλαξη από τον ιό. Θυμίζουμε ότι βάσει του σχεδιασμού της Κυβέρνησης, οι οργανωμένες παραλίες αναμένεται να λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για μετάβαση σε παραλία:

- Μήνυμα στο 8998 (αριθμό 6 για σωματική άσκηση)

- Δίνεται εύλογο χρονικό διάστημα (μέχρι 3 ώρες περίπου)

- Oι πολίτες θα πρέπει να επιστρέφουν στον χώρο διαμονής τους το αργότερο μέχρι τις 10 μ.μ., οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 6π.μ.

- Δικαίωμα για μέχρι δύο ενήλικες στο αυτοκίνητο (εξαιρούνται οι ανήλικοι)

- Δεν επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για άλλο σκοπό αν δεν είναι για άθληση (κολύμβηση, περπάτημα, τρέξιμο κ.λπ.)

- Οι κάτοικοι παράλιων περιοχών δικαιούνται να μεταβούν μόνο σε θάλασσα της πόλης τους

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση