ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοίγει αύριο η έξοδος Χαλεπιανών - Πότε θα δοθούν στην κυκλοφορία οι δύο λωρίδες

Πόσο αναμένεται να μειωθεί η κίνηση με τον περιμετρικό

Εξελίξεις και ανακούφιση από την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οδηγοί σε καθημερινή βάση αναμένεται να φέρουν οι επόμενοι μήνες. Το πρώτο βήμα θα γίνει αύριο, Σάββατο (21/01), αφού στις 15.00 το απόγευμα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα έξοδος από τον υφιστάμενο Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού προς τον παρακαμπτήριο δρόμο Τσερίου (Χαλεπιανές), η οποία ήταν κλειστή για την τροχαία κίνηση στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας. Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο υπεύθυνος οδικής ασφάλειας στο Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Γιώργος Μιλής, ανέφερε ότι η νέα έξοδος θα είναι κατηφορική και θα γυρίζει προς τα αριστερά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι έχει ολοκληρωθεί μόνο το 50% του δρόμου καθώς αναμένεται να κατασκευαστεί ακόμη μια λωρίδα η οποία θα στρίβει προς τα δεξιά, προς τα φώτα του Dixan, ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση φωτών τροχαίας.

Άυριο θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα έξοδος από τον υφιστάμενο Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού προς τον παρακαμπτήριο δρόμο Τσερίου (Χαλεπιανές). 

Έχει ολοκληρωθεί μόνο το 50% του δρόμου (έξοδος Τσερίου) καθώς αναμένεται να κατασκευαστεί ακόμη μια λωρίδα. 

Πώς προχωρούν τα υπόλοιπα έργα

Σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου και τις ημερομηνίες ολοκλήρωσής τους, ο κ. Μιλής είπε ότι αναμένονται εξελίξεις στις αρχές Φεβρουαρίου, διαβεβαιώνοντας ότι προχωρούν με βάση το πρόγραμμα. Εκτίμησε ότι στα μέσα του ιδίου μήνα θα δοθούν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση στον αυτοκινητόδρομο. Συνολικά η Α φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί Δεκέμβρη του 2023, ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, στην παρουσίαση των πεπραγμένων του υπουργείου του, ο περιμετρικός αναμένεται να μειώσει κατά 25% την κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας. Σημειώνεται ότι βάσει του σχεδιασμού, οι εργασίες της Α φάσης του έργου αφορούν έκταση 7,5 χιλιομέτρων, το τμήμα από την συμβολή του έργου με τον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμειας, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Ο περιμετρικός αναμένεται να μειώσει κατά 25% την κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση