ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανθούση: Στην Πάφο από την Τετάρτη 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Πουρνάρα

Μέσα στις επόμενες μέρες, αφού εξεταστεί η λειτουργία του καταλύματος, θα μεταφερθούν και τα υπόλοιπα παιδιά, δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

ΚΥΠΕ

Την Τετάρτη μεταφέρθηκαν πενήντα ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Πουρνάρα στην Πάφο, δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου για τα επιδόματα των συνταξιούχων.

«Όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι εκεί», είπε, «το ίδιο και οι ιδρυματικοί, οι ιατρικές υπηρεσίες, η αστυνομία για τα θέματα της φύλαξης».

Όπως είπε η κ. Ανθούση, μέσα στις επόμενες μέρες, αφού εξεταστεί η λειτουργία του καταλύματος, θα μεταφερθούν και τα υπόλοιπα παιδιά.

«Έχουμε αποφασίσει μαζί με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας όπως τα παιδιά μεταφερθούν σε ακόμα δύο φάσεις, με στόχο τις επόμενες μέρες να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους».

Ανέφερε ότι όλα βαίνουν καλώς, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι τώρα.

«Είμαστε σε συνεννόηση και μαζί με τους εθελοντές και την ΠΟΕΔ που έχουν εκφράσει τη θέλησή τους για υποβοήθηση του έργου για εξωσχολικές δραστηριότητες και όλοι είναι εκεί, κοινωνικοί εταίροι και συναρμόδιες υπηρεσίες, για να γίνουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ανηλίκων», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι γίνεται με τα υπόλοιπα ασυνόδευτα, η κ. Ανθούση είπε ότι για όσους ανήλικους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησής τους, θα μεταφέρονται σταδιακά. «Για τα υπόλοιπα είμαστε σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσία Ασύλου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και στο Πουρνάρα», είπε.

«Σίγουρα θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου γιατί αυτό είναι μια ενδιάμεση, μεταβατική λύση. Οι συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί δεν υπάρχουν οι δομές, όταν θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση