ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντίδραση Θανάση Τσώκου για την διαθεσιμότητα του από το ΡΙΚ

Προσφυγή κατά της απόφασης του Δ.Σ του ΡΙΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ δεν δέκτηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ να τον θέσει σε τρίμηνη διαθεσιμότητα ενώ διεξάγεται από Ερευνώντα Λειτουργό που διορίστηκε έρευνα σχετικά με ζητήματα που του καταλογίζονται.

Ο κος Τσώκος, δια μέσω του Δικηγόρου του κου Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη καταχώρησε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ με το βασικό ισχυρισμό ότι η απόφαση είναι παράνομη καθ΄ ότι ελήφθη κατά παράβαση των βασικών με το θέμα νομικών αρχών και από ΄Οργανο -το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ- ενώ αυτό λειτουργούσε με παράνομη σύνθεση και με τον Πρόεδρο του να παραβιάζει το αντικειμενικό κριτήριο της αμεροληψίας.

Η προσφυγή ορίστηκε για πρώτη εμφάνιση ενώπιο του Διοικητικού Δικαστηρίου την 10/9/2024.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του ΡΙΚ, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Γενικό Διευθυντή ΡΙΚ κον Θανάση Τσώκο από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 καθότι εξετάζονται καταγγελίες εις βάρος του.

Σε προηγούμενη του τοποθέτηση ο κ. Τσόκος ανέφερε ότι «η προσπάθεια συρρίκνωσης και ελέγχου του ΡΙΚ από συγκεκριμένους κύκλους θα αποτύχει. Θα δώσουμε τη μάχη συλλογικά για θωράκιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ως βασικού πυλώνα δημοκρατικότητας στον τόπο μας». Κάλεσε επίσης την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, τον Γενικό Ελεγκτή και την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, για άμεση εξέταση της καταγγελίας του για διαφθορά.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση