ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:11
 

Απάντηση Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην Επίτροπο Διοικήσεως

Η κ. Στυλιανού Λοττίδη έκανε αναφορά στην έκθεσή της για διαδικασίες οι οποίες δε βρίσκονται σε αρμονία με τη νομοθεσία και την συνήθη πρακτική των 20 προσλήψεων

Newsroom K

Την δική της απάντηση στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδη έδωσε μέσω ανακοίνωσης η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Αναφορικά με τη σημερινή έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για την πρόσληψη 20 εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ), σημειώνονται τα ακόλουθα:

Η Έκθεση της Επιτρόπου πάσχει εκ βάθρων. Τούτο φαίνεται από τη θέση της ότι δήθεν οι 20 αυτές θέσεις αφορούν θέσεις πρώτου διορισμού. Ο χαρακτηρισμός αυτός εφαρμόζεται σε μόνιμες θέσεις. Εδώ πρόκειται για εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου.

Ομοίως αυθαίρετοι και ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί της Επιτρόπου ότι δήθεν τα προσόντα και τα καθήκοντα της θέσης καθορίζονται μετά από συλλογικές διαβουλεύσεις. Αυτό, στο οποίο κτίζει όλη την επιχειρηματολογία της, είναι αποκύημα φαντασίας και δεν στηρίζεται στον σχετικό νόμο, ουσιώδεις πρόνοιες του οποίου παραγνωρίζει. Οι δε όροι απασχόλησης (μισθός, ωράριο εργασίας, άδειες κλπ), προφανώς είναι αυτοί που ισχύουν για όλους τους έκτακτους, όλης της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Εντελώς ανυπόστατες και ασύνδετες και οι αναφορές της Επιτρόπου για τη δήθεν ιεραρχική σχέση των 20 ΕΟΧ με τους μόνιμους υπαλλήλους. Προφανώς η Επίτροπος συγχέει τη σημασία της λέξης «ιεραρχία» με την «αρχαιότητα» όταν αναφέρει ότι σε μία Υπηρεσία όλοι έχουν μεταξύ τους σχέση ιεραρχίας.

Είναι κρίμα που μέσα από μία επιδερμική προσέγγιση τόσο σοβαρών θεμάτων η Επίτροπος οδηγεί σε απαξίωση τον τόσο μεγάλης σημασίας θεσμό που υπηρετεί.

Την Πέμπτη, 2 Μαίου 2019, οι 20 νέοι συνάδελφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Ήδη έχει καταρτιστεί πρόγραμμα εκπαίδευσης τους ώστε να μπουν αμέσως στην παραγωγική διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι ότι το υφιστάμενο προσωπικό θα αγκαλιάσει τους νέους συνάδελφους που θα συνδράμουν το έργο της Υπηρεσίας και θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία της, η οποία σήμερα επηρεάζεται δυσμενώς από το γεγονός ότι περίπου 20% των θέσεων παραμένουν κενές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X