ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαντούν στις αντιδράσεις για την εξαίρεση της διακίνησης τους οι κυνηγοί

Τι αναφέρει σε επιστολή επιστολή το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (ΚΕΚΚ)

ΚΥΠΕ

Απάντηση στις αντιδράσεις για την εξαίρεση που δόθηκε στους κυνηγούς, ως προς την διακίνηση τους κατά τις μέρες κυνηγίου, δίνει με επιστολή σήμερα το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (ΚΕΚΚ), το οποίο κάνει λόγο για «αντικυνηγετικό μένος» συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων, το οποίο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με την απαντητική του επιστολή, το ΚΕΚΚ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες επιδόθηκαν σε ανακοινώσεις, οι οποίες σημειώνει «μοναδικό στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό του Κύπριου ψηφοφόρου, ώστε να τον επηρεάσουν να δώσει φωνή στους ανθρώπους αυτούς στη Βουλή ή και για διαβάλουν στα μάτια των πολιτών την οικογένεια των κυνηγών».

Υπενθυμίζει εκ νέου πως το κυνήγι «είναι μια καθόλα νόμιμη δραστηριότητα, υπήρχε από καταβολής κόσμου και θα υπάρχει μέχρι και το τέλος του κόσμου, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι», για να προσθέσει πως «η αυτονόητη εξαίρεση που έγινε, αφορά πολύ απλά την ασφαλή μετάβαση του κάθε κυνηγού, ο οποίος είναι πατέρας, γιος, αδελφός κάποιας οικογένειας, στον κυνηγότοπο».

«Το άγχος του χρόνου», επισημαίνει, «σίγουρα θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα και πιθανώς δυστυχήματα».

Το ΚΕΚΚ υπογραμμίζει ότι «δεν κερδίζονται οι προεκλογικές εκστρατείες με λάσπη, μένος και αντικυνηγετικό αίσθημα, ούτε με στημένες φάσεις με σκυλιά φιμωμένα με κολλητική ταινία προ εκλογών», για να συμπληρώσει πως «κερδίζονται με καθαρές θέσεις, ξεκάθαρες απόψεις, μακριά από σκανδαλώδη κομματικά συμφέροντα, αγάπη για τον συνάνθρωπο μα πάνω απ’ όλα σεβασμό για όσα δεν γνωρίζουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «η αγάπη για τα ζώα, δεν είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, ούτε ο εξανθρωπισμός των ζώων μας, με ένα σκυλί που δηλώνουμε περήφανα ότι κοιμάται στο κρεβάτι μας», ενώ προσθέτει ότι «η αγάπη αυτή εμπεριέχει τις λέξεις επικοινωνία, σεβασμό και κατανόηση για τα αισθήματα τους, τις ανάγκες τους και τις ιδιορρυθμίες τους».

«Αντιλαμβανόμαστε την διαφωνία των αντικυνηγών, και την οργή τους για την αυτονόητη εξαίρεση που έγινε υπέρ των κυνηγών και ευελπιστούμε σύντομα και των ψαράδων. Αντιλαμβανόμαστε, ότι οι κύριοι αυτοί, που τη βιοποικιλότητα, το οικοσύστημα, τη χλωρίδα και την πανίδα την γνωρίζουν μόνο μέσα από το National Geographic, τις ίδιες έννοιες που έχουν τάχα ταχθεί να προστατεύουν και να αγαπούν, όχι μόνο δεν τις γνωρίζουν, αλλά τις έχουν αντικαταστήσει με το internet, facebook, instagram και ότι άλλο ασχολείται με τη θεωρία τους», αναφέρει το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

Ωστόσο, προσθέτει πως «οι κυνηγοί, που θεωρούν τη φύση αναπόσπαστο κομμάτι του είναι τους, είναι αυτοί που τρέχουν να σβήσουν φωτιές όταν καίγεται το σπίτι τους, που γεμίζουν τα βουνά τεχνητές ποτίστρες για τους δύσκολους μήνες, αυτοί που κατά πλειοψηφία και γνωρίζουν και σέβονται και αισθάνονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση