ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάτες με πακέτα διακοπών - Φτάνουν στον προορισμό τους και δεν βρίσκουν τίποτα

Τι να προσέξετε κατά την οργάνωση των καλοκαιρινών σας διακοπών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για μια πολύ επικίνδυνη περίοδο όπου παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα απατεώνων που προσποιούνται ότι είναι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες οικιών, διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, έκανε λόγο ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι οι εν λόγω επιτήδειοι παρουσιάζουν μέσω του διαδικτύου συγκεκριμένα καταλύματα σε πολύ καλές τιμές για τις διακοπές του καλοκαιριού, με τους πολίτες να πέφτουν στην παγίδα, να προχωρούν σε διαδικτυακή πληρωμή και όταν μεταβαίνουν στο σημείο για τις διακοπές τους να μην βρίσκουν τίποτα.

«Πέρσι, όπως και προηγούμενες χρονιές, την ίδια εποχή, είχαμε αρκετές καταγγελίες τέτοιου τύπου και είναι κάτι που αρχίζει να επανεμφανίζεται και φέτος», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι παρουσιάζουν ξενοδοχεία, οικίες και διαμερίσματα υπερπολυτελείας σε «εξευτελιστικές» τιμές για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, να βιαστούν να κάνουν την κράτηση ούτως ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία και στο τέλος διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει το κατάλυμα που παρουσιαζόταν στην αγγελία.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε όπως οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αναζητούν τα πραγματικά στοιχεία του προσώπου που τους παρουσιάζεται ως ενοικιαστής, να ερευνούν ότι το κατάλυμα είναι αυθεντικό και να προτιμούν οι πληρωμές να γίνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι μέσω προσωπικής διευθέτησης όπως με revolut. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση