ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απελευθερώθηκαν δυο πελεκάνοι στην αλυκή Ακρωτηρίου

Οι δυο πελεκάνοι, είχαν εντοπιστεί στις αρχές Νοεμβρίου 2018 κοντά στις ΒΒ Ακρωτηρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προσωρινή κατοικία θα είναι από σήμερα η αλυκή Ακρωτηρίου για δυο πελεκάνους, οι οποίοι αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, μετά από την αναγκαία περίθαλψη τους.

Οι δυο πελεκάνοι, όπως δήλωσε ο Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Νίκος Κασίνης, είχαν εντοπιστεί στις αρχές Νοεμβρίου 2018 κοντά στις ΒΒ Ακρωτηρίου και παραλήφθηκαν από την Υπηρεσία, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα των Βάσεων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας πελεκάνος τραυματίστηκε μετά από πρόσκρουση, πιθανώς σε περίφραξη, ενώ ο δεύτερος ήταν εξασθενημένος και αδυνατούσε να πετάξει.

«Έχουν από τότε περάσει περίπου δυο μήνες και κάτι στο αναρρωτήριο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, στη Λευκωσία, έχουν αποθεραπευτεί πλήρως και σήμερα απελευθερώνονται κοντά στο σημείο που έχουν ανευρεθεί», συμπλήρωσε.

Της απελευθέρωσης τους προηγήθηκε λήψη των βιομετρικών τους στοιχείων, ωστόσο δεν έγινε δαχτυλίωση τους καθώς, όπως εξήγησε ο κ.Κασίνης, το μεγαλύτερο διαθέσιμο δαχτυλίδι δεν εφάρμοζε στον ταρσό (πόδι) τους.Αν και διστακτικοί στην αρχή, οι δυο πελεκάνοι κατάφεραν να πετάξουν, προς ικανοποίηση των λειτουργών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και της περιβαλλοντικής ομάδας των Βρετανικών Βάσεων.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο είδος πελεκάνου, Pelecanus onocrotalus, σπάνια διέρχεται από την Κύπρο, καθώς τα μεγάλα κοπάδια αποφεύγουν να διασχίζουν μεγάλες θαλάσσιες επιφάνειες και κινούνται στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς Αφρική, μέσω της Μέσης Ανατολής.

Ο κ.Κασίνης εκτιμά πως οι δυο πελεκάνοι, που πλέον φιλοξενεί η αλυκή Ακρωτηρίου, ανήκαν σε κοπάδι που αποπροσανατολίστηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X